Russell Crowe hakkab mängima piiblitegelast Noad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Crowe
Russell Crowe Foto: SCANPIX

Austraalia päritolu Hollywoodi staar Russell Crowe valiti režissöör Darren Aronofsky uude filmi piiblitegelast Noad mängima.

Filmistuudiod Paramount Pictures ja New Regency Productions kinnitasid, et tootmisel on linateos pealkirjaga «Noah», milles peategelase rollis on Crowe, edastab BBC.

«Olen õnnelik, et uues filmiseikluses on Russell Crowe see, kellega ma koostööd teen,» lausus Aronofsky.

Piiblilool põhinev film peaks vaatajate ette jõudma 2014. aasta märtsis.

«Tänan Paramounti ja Regency stuudioid, et nad minu ja mu meeskonna piibliteemalise linateose heaks kiitsid,» lausus režissöör.

Aronofsky lisas Crowe`i kohta, et tegemist on andeka näitlejaga, kes sobib suurepäraselt Noa kehastajaks.

Piibliteemalise filmi võtted algavad selle aasta juulis Islandil ja New Yorgis.

Crowe on viimasel ajal olnud Suurbritannias filmivõtetel, kus ta mängib muusikalil «Les Miserables» põhinevas filmis inspektor Javert`i. Ta kaasnäitlejaks on teine Austraalia staar Hugh Jackman, kes kehastab sunnitöölist Jean Valjeani.

Crowe filmograafiasse kuuluvad näiteks sellised kaasafilmid nagu «A Beautiful Mind» ja «The Gladiator».

Möödunud aastal kandideeris Aronofsky režissööri Oscarile oma linateosega «Black Swan». See film sai kokku viis nominatsiooni ning parima naispeaosatäitja sai selle filmi peategelast kehastanud Natalie Portman.

Aronofsky režissöörikarjäär sai alguse 1998.aastal filmiga «Pi».

Selle aasta Veneetsia filmifestivalil kuulub ta žüriisse.

Noa oli Piibli järgi kümnes ja viimane patriarh enne veeuputust. Tema lugu on kirja pandud Esimeses Moosese raamatu peatükkides 5 - 9.

Kui Noa oli kuussada aastat vana, otsustas jumal saata Maale suure veeuputuse karistuseks inimeste pattude eest ning hävitada inimsoo. Noad pidas ta meheks, kelle elu tasuks säästa.

Noa ehitas laeva ning lisaks oma perele võttis sinna kaasa paari igast looma-, linnu- ja muust liigist. Siis tuli veeuputus, mis kattis veega terve maailma.

Laev ulpis sadaviiskümmend päeva. Lõpuks otsustas jumal lasta veel alaneda ning laev jäi peatuma Ararati mäe tipul.

Jumal leppis inimkonnaga Noa vahendusel ära ning otsustas, et ta ei nea enam kunagi tervet maad inimeste pärast ega hävita elavat.

Piibli järgis suri Noa 350 aastat pärast veeuputust 950-aastasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles