Gary Numan Rabarockil

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Numan
Gary Numan Foto: WENN.com

Rabarock tilgutab suviste välisesinejate nimesid. Pärast Does It Offend You, Yeah?’d kuulutati teine suur nimi: Gary Numan Inglismaalt. Numani sära jääb rohkem minevikku, tema panus popmuusikasse on aga võrreldamatult suurem kui DIOYY-l. Kas või päevagi elus raadiolainete lähedale sattunud inimene teab Numani hitti «Cars».


50-aastane Numan on electro suurkuju, kes mõjutanud 80ndate, 90ndate ja nullindate poppi ja rokki rohkem, kui noored ehk teavadki. Sugababesi «Freak Like Me» sämplib Numani esimest lööklaulu aastast 1979 «Are Friends Electric?» Numani teiselt plaadilt, mil mees tegutses veel bändiga Tubeway Army. Basement Jaxxi «Where’s Your Head At?» kasutab Numani pala «M.E.»


plaadilt «Pleasure Principle». Plump DJ’si loole «Play For You» albumilt «Eargasm» andis Numan hääle. Late Of The Pier võtab Numani ideid üle nii otse kui kaude. Nine Inch Nails kuni Tricky nimetavad teda eeskujuks. Jne.



Numani muusikaline jalajälg on monstroosne ja näiteid võiks tooma jäädagi. Tegu pole siiski jäänukiga minevikust, Numan salvestab ja esineb aktiivselt veel meie päevilgi. Seni viimane on 26. album «Jag­ged» (2006).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles