Erika Salumäe: mul on Eesti pärast häbi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe
Erika Salumäe Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe vastas oma Facebooki lehel Kroonika väidetele, justkui oleks tema ja Ene Veiksaare vahel midagi rohkemat kui sõprus.

Salumäe kirjutab postituses «Paaripanemine ajakirjanduse läbi - Eesti Nokia!»:

««Miks Eestis selliseid artikleid toodetakse?» küsis mu 12-aastane tütar. Tuligi seletada, et Kroonika pole Eesti rahvas, vaid äriettevõte, mis müüb oma toodangut läbi ärapanemise, olgu see õige või vale. Seepeale ütles tütar, et ta ei taha enam koolivaheajal Eestisse minna. Küsin, kes kuulutas välja kampaania «Talendid koju»? Peaksite kõigepealt mingigi eetilise piiri looma, mis pigem talente kodust ära ei peletaks.

Üha enam mõistan, miks lahkutakse Eestist. Mina tulin Hispaaniasse tervise pärast, paljud lahkuvad just kurjuse ja vastastikkuse vihkamise pärast. Kui kirjutatakse minu medali teisest küljest, siis selle küljele jääb raske töö, higi ja vaev ning paraku ka tervis. Medali esikülg säras ja särab tänagi Eestile.

Pean siin Hispaanias minema õige pea koolilastele rääkima olümpiast ja Eestist, näitama medaleid. Täna ei teagi, mis tunnetega seda teha... Oma saavutuste üle võin olla uhke, kuid mul on häbi Eesti pärast.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles