Dirk Galuba: aega pole muuks kui filmimiseks ja teksti õppimiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kirgede tormi» staaride fännikohtumine Tartus. Näitleja Dirk Galuba Tartus Werneri kohviku ees.
«Kirgede tormi» staaride fännikohtumine Tartus. Näitleja Dirk Galuba Tartus Werneri kohviku ees. Foto: TV3

Saksa näitleja Dirk Galuba, kes kehastab menusarjas «Kirgede torm» Werner Saalfeldi, ütles Elu24 antud intervjuus, et tuli Eestisse eesmärgiga hoida fännidega sooja suhet ja tutvuda meie riigiga.

Eesti on Itaalia järel teine riik, kus Dirk koos teise «Kirgede tormi» staari näitlejatar Mona Seefriediga (sarjas Charlotte Saalfeld) fännidega kohtumas käinud on.

Werneri tegelaskuju mängimine tähendab näitleja Dirk Galuba jaoks elamist filmilinnakus, kus toimub iga päev (va nädalalõppudel) uute episoodide salvestamine. «Õhtused tunnid ei kulu sugugi mitte lõõgastumiseks vaid järgmiseks päevaks ettevalmistamisele,» rääkis Galuba, kelle öökapiraamatuks on seriaali «Kirgede torm» stsenaarium.

Kui aga tekib hetk, võtab Galuba aja maha ja sõidab koos oma tüdruksõbraga golfi mängima. «See on parim viis lõõgastumiseks,» teab näitleja, kelle jaoks õhtused teatris- ja kinoskäimised on peaaegu võimatu ettevõtmine.

Galuba on Saksamaa mõistes üks kuulsamaid näitlejaid, olles varasemalt astunud üles mitmetes filmides ja kodumaistes sarjades. «Kirgede tormi» näol on esimest korda tegu ühe pikaajalise projektiga, millega näitleja on jäänud tänini seotuks.

Miks ikkagi saksa teleseriaal on ostunud nii populaarseks, seda Galuba öelda ei oska ning nimetab seda pimedaks juhuseks.

Enne Eestisse tulekut ei teadnud Galuba midagi muud kui sõna «Estonia» ja seda, et eestlased on keeleliselt lähedased soomlastega. «Ma olin enne siiatulekut väga uudishimulik ja tahtsin teada saada, millised on meie fännid ja milline on Eesti. Fännikohtumisel sai selgeks, et eestlased on väga soojad inimesed,» kinnitab näitleja ja lisab, et tundis sel üritusel tõelist inimestevahelist energiat.

Ka lisas Galuba, et on Eesti näol saanud ühe uue turismisihtkoha. «Kavatsen oma suve planeerida nii, et jääks aega üheks nädalaks ka Eestisse tulla,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles