Galerii: Ilmar Taska esitles Vene teatris oma uut etendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmar Taska esitles neljapäeval, 19. aprillil, 2012 Vene teatris oma uut etendust «Üks suveöö Rootsis», mille üks tähtsamaid tegelasi on legendaarne režissöör Andrei Tarkovski, kellega Taska on ka ise kohtunud.

Ilmar Taska on töötanud erinevates riikides ja erinevast rahvusest näitlejatega, teinud nii filme kui ka lavastanud teatris, just tema saab kõige paremini aru ja suudab hoomata rootsi näitleja loodud näidendit, mis räägib vene geeniusest.

Ilmar Taska ütleb, et teda võlus selle näidendi juures kahe maailma – Rootsi ja Venemaa põrkumine ja süntees. Selle tulemusel muutuvad kõik osalised ja väljuvad sellest kogemusest millegi poolest rikkamana.

Iseenesest on filmivõtete kaadritagune maailm publiku jaoks köitev teema, mis kutsub esile elavat huvi. See on eriline lavastus kahe kultuuri kohtumisest ja selline kohtumine ei lähe alati libedalt.

«See on lugu Rootsimaa ilust, legendaarsest Vene režissöörist, kes veetis palju aega Eestis, jättes sügava jälje kohalikku kultuurisfääri. Ma tahan näidata filmi sünnimüsteeriumi,» ütleb Ilmar Taska.

Suurele vene filmimehele, Andrei Tarkovskile pühendatud lavastusega tahab Vene Teater anda viimast au suure Rootsi näitleja helgele mälestusele. Nii Josephsoni anne, kui ka Tarkovski geniaalsus kuuluvad maailma kultuuripärandisse.  

Lavastuses mängib näitleja Josephsoni Leonid Ševtsov. Teistes osades Ksenia Agarkova, Tatjana Ban (Jegoruškina), Aleksandr Ivaškevitš, Larissa Savankova, Sergei Tšerkassov.

Vaata pilte etenduse peaproovist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles