Reedel algab igakuine «BiiT»

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosmo
Cosmo Foto: Von Krahl

Reedel, 13. veebruaril kell 23.00 avatakse uus audiovisuaalne kultuurisündmus «BiiT» - peaesinejaks legendaarne Colleen Murphy ehk Cosmo Londonist.

«BiiT» on kuu teisel reedel Von Krahli baaris toimuma hakkav kultuurisündmus eesmärgiga kaasajastada ning värskendada Eesti alternatiiv- ning klubikultuuri.

Igakuiselt on ürituse peaesinejaks rahvusvaheliselt tunnustatud, kuid omanäoline muusik, DJ või kontsertesineja. Täiendavalt toob «Biit» aga publikuni ka temaatilisi dokumentaalfilme, VJ ning kunstiprojekte, seminare ja töötubasid.

«BiiT'i eesmärgiks on pakkuda Eesti publikule meeldejäävat kultuurikogemust tavapärase peoformaadi asemel, seetõttu pöörame eriliselt rõhku publikut hariva muusikat ja teisi kunstivorme ühendava programmi koostamisele», selgitab ürituse üks korraldajatest Jaagup Jalakas. «Püüame taastada ka kunstiväärtusega lendlehtede kogumise traditsiooni andes võimaluse erinevatele kunstnikele ja disaineritele. Aasta lõpus plaanime aga flaierite ülevaatenäitust», lisab ta.

Avaürituse peaesinejaks on legendaarne Colleen Murphy ehk Cosmo Londonist. Cosmo on DJ kelle esinemised loovad muusikaliselt erilise kogemuse.

Ta on üks harvadest külalisesinejatest tänapäeva klubikultuurile aluse pannud legendaarsetel New Yorgi Loft'i ja Body & Soul pidudel. Samuti viib ta läbi raadiosaateid superklubile «Ministry of Sound» ning jaamale «Shibuya FM» Tôkyôs. Tema DJ ja produtsendikarjäär koos muusikavalikuga, mis segab New Yorgi post-disco ja Londoni elektroonilise soundi on teinud Cosmost legendi ning hinnatud külalisesineja üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles