Kino Sõprus korraldab sünnipäeva puhul tasuta seansi ja kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «One day on earth», mille Eesti ainulinastus toimub kinos Sõprus.
Kaader filmist «One day on earth», mille Eesti ainulinastus toimub kinos Sõprus. Foto: promo

Kino Sõprus peab sünnipäeva - taasavamise päevast möödub sel pühapäeval 22. aprillil kaks aastat.

Väärikas, igikestev 57aastane kino ja selle nooroperaator, filmikunsti jäägitult armunud MTÜ Must Käsi kingib nii ustavatele kui ka uutele väärtkino austajatele sünnipäeva puhul terve päeva rikkaliku ning taskukohase kavaga, mille hulka mahub ka tasuta globaalse dokfilmi «One day on Earth» («Üks päev planeedil Maa») maailmaesilinastus ja Eesti ainulinastus.

Kino Sõprus, mis on taasavamisest alates end tõestanud ka väga mõnusa ja uudse kontserdipaigana, teeb oma sõpradele teisegi kingituse.

Koostööpartneri Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna abil jõuab nädal pärast sünnipäeva, pühapäeval, 29. aprillil, kell 20 kõigi Sõpruse sõpradeni tasuta kontsert USA indipop bändiga «Betty» kinos Sõprus. Vaata Facebooki ürituse lehte siit.

Hiljuti Briti ajalehes The Guardian ilmunud Kino Sõprust tutvustavas loos öeldakse nii: «Eesti vanim kino on soojalt sõbralik, mitmekesise programmiga ja kauni saaliga, kus saab nautida ka «värskendusi». --- «Koht, mis nimetab oma baari filmikriitiku järgi, on minu arust ikka väga okei koht.»

Laurence Boyce,
The Guardian

Artikkel on kättesaadav siit: «Cine-files: Kino Sõprus, Tallinn».

Sünnipäeva KAVA:

P 22.04 - Kino Sõprus taasavamisest möödub 2 aastat. Sünnipäeva puhul kinopilet 2 eurot.

14.00 BASKIN (R: Manfred Vainokivi, 2011 Filmivabrik) 53' eluloofilm teatri suurmeistrist Eino Baskinist
15.15 ONE DAY ON EARTH - 1 päev planeedil Maa. Globaalse dokumentaalfilmi ülemaailmne esilinastus. 114'  Tasuta!
17.30 R U THERE (R: David Verbeek, Holland/Taiwan 2010) 90' virtuaaldraama. Osades: Stijn Koomen, Huan-Ru Ke, Tom De Hoog, jt
19.30 HÄBI (Shame R: Steve McQueen, UK 2011) 1h 41' seksitragöödia. Osades: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale jt
21.30 ME PEAME RÄÄKIMA KEVINIST (We need to Talk About Kevin, R: Lynne Ramsay, UK/USA 2011) 112' põnevusdraama. Osades: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles