Trimmisaate toitumisspetsialist: rasva vastu rasvadega!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Nool
Robert Nool Foto: EBS

«Ma ei poolda kalorihüpoteesi, et liigu rohkem kui sööd, siis on kõik hästi,» ütleb toitumisnõustaja Robert Nool, kelle üllatavate õpetuste abil võtavad praegu kaalust alla «Tantsi tagumik trimmi» tähed - Roberti sõnul on rasvumise tõeline põhjus hoopis hormonaalse tasakaalu kaotamine.

Robert pooldab madala süsivesiku- ja mõõduka valgusisaldusega totumist, mida ise on praktiseerinud seitse aastat - senimaani on ka ta tervis korras, füüsis hea ja energiat palju, kirjutab Naisteleht.

Robert kinnitab, et just süsivesikud teevadki paksuks. «Rasvumise näol on tegemist hormonaalse tasandi probleemiga - toitained, mida sööme, kutsuvad vähemal või rohkemal määral esile teatud hormoonide eritumist. Toitumisega saame reguleerida, kas erituvad need hormoonid, mis teevad meid paksuks, või need, mis mitte. Rasvad meid paksuks teha ei saa, sest hormonaalselt nad ei soodusta rasvumist põhjustavate hormoonide eritumist - süsivesikute söömisel eritub aga just selliseid hormoone, mis soodustavad rasvumist,» selgitab ta ja toob lihtsa näite.

«Kindlasti olete mitu aastat samas jõusaalis käies pannud tähele inimesi, kes alati vihuvad hoogsalt trenni teha, aga põrmugi ei muutu. Miks? Sellise aja ja trenni peale peaks ometi ju rasva vähem olema? Rolli mängivadki süsivesikud, mille suhtes juba ülekaalulise inimese keha ei ole enam nii tolereeriv. Siis on täitsa tavaline, et inimene sööb küll natuke, aga võtab kohe juurde.»

Robert soovitab süüa light-toodete asemel õige rasvakogusega tooteid, sest esimestes on asendatud rasvad suhkrutega (süsivesikud) ja viimastes mitte. Rasv aeglustab aga suhkru imendumist ja nii püsib ka kõht kauem täis.

«Pealegi, kui insuliini on keres liiga palju, takistab see rasvade põletamist,» lisab toitumisnõustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles