Festivali hõikab lahti kirev kikas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüüli Kiik oma võidutööga
Lüüli Kiik oma võidutööga Foto: Elmo Riig / Sakala

XVII Viljandi pärimusmuusika festivalile tunnuskujunduse leidmiseks välja kuulutatud võistluse võitis Lüüli Kiik tööga «Kirev kikas».


Osavõtjate arvu poolest oli tänavune võistlus rekordiline: laekus 37 festivali teemast «Soolo!» inspireeritud kujunduseskiisi.

«Ma mõtlesin tükk aega festivali teema ehk siis soolo peale,» selgitas võidutöö autor Lüüli Kiik. «Soologa seoses tuli pähe selline tegelane nagu kukk. Kuke kiremine on ka rõõmuhüüd, rõõmustagu see kireja siis uue päeva algamise, omaenese hääle või pärimusmuusika festivali saabumise üle.»

Nutika idee ja professionaalse teostuse poolest toodi võistlustööde seast esile ka Olivia Parmasto ja Magnus Haravee kavandid. Kolme parema vahel jagati välja võistluse stipendiumifond 15 000 krooni, mis jagunes koha paremusele vastavalt 10 000, 3000 ja 2000 krooni.

Kõik ülejäänud osavõtjad said kingiks pääsme vabalt valitud pärimusmuusika kontserdile aidas sel hooajal. Festivali korraldustoimkond tänab kõiki osalejaid ning ootab rõõmuga aega, mil kirev kikas tänavuse festivali ametlikult välja kuulutab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles