Eesti lilleseadja töö valiti maailma lilleseadepiibli esindusfotoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Lyra on M/S Baltic Queeni pardal peetava lilleseade Eesti meistrivõistluste üks eestvedajaid ja žürii liige
Ahti Lyra on M/S Baltic Queeni pardal peetava lilleseade Eesti meistrivõistluste üks eestvedajaid ja žürii liige Foto: Maris Ojasuu

Iga kahe aasta tagant maailma lilleseadetippude näidisalbumit, nn lilleseadepiiblit välja andev kolleegium valis tänavuse trükise esikaanele Eesti ühe hinnatuma lilleseadja Ahti Lyra rooside kompositsiooni.


Selline au sai Eesti lilleseadjaile osaks esmakordselt. Lüüra töö valiti välja 165 raamatusse pääsenud lilleseadja töö hulgast ning annab tõestust sellest, et eestlaste oskused lilleseadekunstis on hinnatud ja rahvusvahelisel areenil silmapaistvad.

Lisaks mõjusale esikaanetööle leiab albumist veel teisegi Lyra töö, fotolavastuse valgete liiliatega. Mõlema töö fotograaf on Maris Ojasuu.


Esimest korda osales Lyra raamatuprojektis Eesti esindajana aastal 2009 – põhjuseks edukas esinemine rahvusvahelistel lilleseadevõistlustel Taanis ja Rootsis.

2010. aastal ilmunud raamatus „International Floral Art 2010/11“ ilmusid tema tööd, mis olid inspireeritud kartulitest. Et koostöö fotograaf  Diana Undiga õnnestus suurepäraselt, siis palus toimetus kaastööd ka uude trükisesse.

„See, et Marise tehtud pildid meeldisid toimetusele nii palju, et üks fotodest kaanele pandi, on väga suur tunnustus – mitte üksnes mulle, vaid kogu Eesti lilleseadele,“ ütles Ahti Lyra.


Ahti Lyra on ka 20.-22. maini M/S Baltic Queeni pardal peetava lilleseade Eesti meistrivõistluste üks eestvedajaid ja žürii liige.

Mainekatele võistlustele registreerimine kestab 29. aprillini. Võistluse kohta lisainfot saab veebilehelt www.eestiflorist.ee.

 

Järgmiseks kaheks aastaks maailma lilleseadetrende määravasse 300-leheküljelisse trükisesse „International Floral Art 2012/13“ pääsesid veel kahe Eestist pärit lilleseadja, Jevgeni Bulahtini ja Julia Medvedjeva tööd.

Raamatuga saab tutvuda aadressil www.stichtingkunstboek.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles