Moelooja modellisaate peale solvunud: ma ei mõrvanud modelli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader saatest «Eesti tippmodell»
Kaader saatest «Eesti tippmodell» Foto: Kanal 2

«Jääb mõistetamatuks, kuidas saab professionaalne moefotograaf väita, et stilist peaks fotolavastuse puhul lähtuma modelli mugavusest - vajadusel võingi modellile selga panna kas või pesumasina trumli või autorehvid,» lajatab noor moekunstnik Aulikki Puniste vastuseks piltnik Toomas Volkmannile, kes võrdles kahe nädala taguses modellisaates tema disainitud kuppelseelikut pesumasina trumliga ja väitis, et selles on võimatu poseerida.

«Kui mulle endale pannakse selga pesumasina trummel, mind tiirutatakse kümme minutit, ja ma pean veel naeratama ning olema adekvaatne... Ma usun, et enamik inimesi ei saaks sellega hakkama,» kaitses moefotograaf Toomas Volkmann saate «Eesti tippmodell» viiendas jaos Pärnumaa neiut Helinat, kel tuli rokklauljatariks kehastudes poseerida jäigast materjalist kuppelseelikus, vahendab Õhtuleht.

«Läksin saatesse heast tahtest ning lubadusega, et saate meeskonna - stilistide, meikarite ja teiste - tööd saates ei kommenteerita,» kurdab moedisainer ja stilist Aulikki Puniste (25), kes modellidele üheks fotosessiooniks oma rõivaloomingut laenas.

Enim läks Aulikkile hinge Volkmanni kommentaar: «Ma arvan, et stilist mõrvas siin modelli.» Fotograaf leidis, et stilist venitas teistest võistlejatest pisut tüsedamate reite ja puusadega Kseniale (saatenimega Xenale) jalga kaks numbrit väiksemad teksad ning Xena valas enne pildistamist pisaraid, sest kartis, et ei saa kitsastes pükstes soovitud poose võtta.

«Tegelikult istusid need tal jalas väga hästi ning pärast mõningast harjumist ei soovinud modell ise neid ära vahetada, vaid tahtis just nende pükstega pildistama minna, nii et žürii poolt on see üsna karm seisukoht, et stilist on modelli mõrvanud,» ütleb Aulikki haavunult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles