Positivus Festival avalikustab esimesed I Love You lava esinejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivus 2011
Positivus 2011 Foto: Jelena Rudi

Sel aastal astuvad I Love You laval üles mitmed tuntud Baltikumi artistid, sealhulgas viimasel ajal suurt menu nautinud The Sound Poets (LV), romantiliselt melanhoolne Alise Joste (LV), indie-elektro-pop projekt ESKIMO (LV), indie-elektro duo Mimicry (EE), sünt-pop duo Zebra Island (EE) ning blues-rock bänd Sibyl Vane (EE).


The Sound Poets, varem tuntud kui SPB, on hetkel üks paljulubavamaid ning populaarsemaid bände Lätis. Lugudega „Emilija“ (Emily) ja „Kalniem pari“ (Üle mägede) on nad kindlustanud koha oma fännide südametes. Kindlasti esitab bänd rahvale tuttavaid lugusid oma debüütalbumilt „Sound Poetry“, mida on Lätis nimetatud juba üheks aasta parimaks albumiks.

Andekas laulja ja produtsent Alise Joste, kes esines Positivusel ka 2010. aastal, naaseb sel suvel I Love You lavale. Alise esinemine paneb inimesed kuulama oma melanhoolsete meloodiatega, mis on ühtaegu nii inspireerivad kui ka rahustavad. Kahe Positivuse esinemise vahel on Alise välja andnud omanimelise albumi, mis kombineerib romantiliselt õrnu meloodiaid nostalgiaga.

Indie-elektro-pop projekt ESKIMO, kes muuseas soojendab aprillis prantsuse multi-instrumentaal duot The Do, on samuti esinejatenimekirja lisatud. Publikule pakutakse sünteetilist elektro-saundi ning tugevat naisvokaali. Bändi EP on ilmumas sel aastal ning plaanis on veel mitmeid esinemisi.

Paljutõotav ja andekas Leedust pärit sooloartist Markas Palubenka esineb sel aastal Positivus Festivalil. Pärast bändist Grim City lahkumist on Markas välja andnud minialbumi „Love, Jazz and the Devil“ ning live EP ja video loole „Jazz“.

Väljendusrikas, loominguline ning agressivne duo Mimicry korraldab hullumeelse peo. Bändi muusika ühendab psühhedeelilist technot ning garaaž-rocki elemente, äratades kuulajates enneolematuid tundeid. 2011. aasta oli bändile väga edukas – palju tähelepanu saadi Tallinn Music Week'il ning esineti mitmes Euroopa riigis.

Pärast mitut ülesastumist Riias tuleb sünt-pop bänd Zebra Island tagasi, et esineda Positivus Festivalil. Bändi asutajaks on Rasmus Lill, kes on Eesti alternatiivmuusikamaailmas tuntud, olles talendikas helilooja ning Kosmofoni klahvpillimängija. Zebra Island'i unistavat kõla rõhutab Helina Risti hääl ning kahtlemata on Helina ansambli lisaväärtuseks nii väljanägemise kui esinemise mõttes. Zebra Islandit võib võrrelda artistidega nagu M83, School of Seven Bells ning Beach House.

Sibyl Vane on uus avastus Eesti muusikamaastikult. Aktiivselt alustati esinemist alles 2011. aastal. Bändi loomingut saab iseloomustada rocki, bluesi ning popi kombinatsioonina. Laulev kitarrist Helena Randlaht annab bändile unikaalse melanhoolse kõla ning Sibyl Vane'i esinemine kindlustab kuulajate jaoks eriliselt mõnusa atmosfääri.

Positivus Festivalil esinevad sel aastal veel Keane, The Vaccines, Instrumenti, King Charles, Friendly Fires, SBTRKT live, Ewert and The Two Dragons, Jamie N Commons, Lucy Rose, Vondelpark, Givers ja Cashier No.9.
 

Baltikumi suurim kunsti- ja muusikafestival toimub Salacgrivas, Lätis, 20. ja 21. juulil. Positivuse piletid on müügil Piletilevis (www.piletilevi.ee).
 



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles