Taimo Toomast seisab Edgar Savisaare nimenõude vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piltniku tipphetk: Taimo Toomast ja Vilja Savisaar kinnitavad sõlmitud liitu kaamerate ees.
Piltniku tipphetk: Taimo Toomast ja Vilja Savisaar kinnitavad sõlmitud liitu kaamerate ees. Foto: Karli Saul

«Siin pole mingil Edgaril, Mallel või Peetril midagi kobiseda, nime vahetamine on abiellu astujate omavaheline otsus,» põrutab Taimo Toomast (49).

Vilja leidis, et ta ei saa kustutada 13 aastat oma elust ja sellele eelnenud pikka tutvust Edgariga. «Mul on õigus ise otsustada, mitte nii, et üks otsustab,» vihjas Vilja TV3 uudistes Tallinna linnapeast eksi nõudmistele, vahendab Kroonika.

«Kui kaks inimest abielluvad, otsustavad nad koos, milline saab olema nende perekonnanimi või -nimed,» seletab omakorda Taimo kroonika pöördumise peale. «See on nende inimeste «asi».»

Taimo sõnul ei ühenda Savisaare nimi Viljat mitte ainult tema ekskaasaga, vaid ka tütre Rosinaga.

«Neil on alati olnud suur kokkuhoidmine ja tugev side. Siit nime emotsionaalne olulisus,» seletab Taimo ja lisab: «Euroopa Parlament on suur ja bürokraatlikult keeruline masin ning nime muutmine tooks kaasa rea tüütavaid ebameeldivusi ja kui kõik teavad sind juba selle nimega, siis ümberharjumine oleks väga vaevarikas protsess.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles