Red Hot Chili Peppers sai eile kõrge tunnustuse osaliseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Clevelandis Ohios toimunud tseremoonial tunnistati Rock and Roll Hall of Fame’i vääriliseks ka Red Hot Chili Peppers.

Tegemist on muuseumi ja institutsiooniga USAs, mis on pühendatud ajaloo kõige tuntumatele ja mõjukamatele rock and rolli esinejatele, produtsentidele ja teistele inimestele, kes on muul viisil muusikatööstust mõjutanud.

Bändi kutsus lavale ja juhatas sisse koomik Chris Rock, kes ülistas muusikuid «raju õnne» eest, millesse on kombineeritud nii rock, reggae kui räpp.

1983. aastal Los Angeleses kokku tulnud bänd on oma albumeid müünud kokku üle 60 miljoni eksemplari ja pälvitud mitu Grammy auhinda, sealhulgas «Best Rock Album», «Best Rock Performance by Group», «Best Rock Song» ja «Best Hard Rock Performance With Vocal» kategoorias.

Tänasel päeval kuuluvad bändi koosseisu laulja Anthony Kiedis, bassist Flea, trummar Chad Smith ja kitarrist Josh Klinghoffer.

Maailma tuliseim rokkbänd Red Hot Chili Peppers esineb uue maailmaturnee raames ainsa välikontserdiga ka Tallinna Lauluväljakul 30. juulil 2012.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles