Galerii: Tallinnas avati festival Kooliteater 2012

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Nukuteatri ovaalsaalis avati täna 31. kooliteatrite gümnaasiumiastme festival Kooliteater 2012. Festival kestab kuni pühapäevani, mil tehakse teatavaks parimad.

Festivali peakorraldaja Eesti Harrastusteatrite Liidu juhatuse liige ja esimese kooliteatrite festivali korraldaja Maret Oomer hindab tänavust taset kõrgeks.

«Tase kui selline on pigem iga aastaga tugevnenud. Samas on märgata, et igal aastal on oma n-ö teemad või suunad, mida käsitletakse,» teab Oomer.

Oomeri hinnangul on Eesti noored meie ühiskonna peegel. «Eks nende maailmapilt ole teemadevalikus selgelt ju näha. Palju on muidugi negatiivset - elumured, elutüdimus, narkomaania - kõik see, mida nad ise usuvad enda ümber nägevat.»

Festival Kooliteater 2012 toimub kahes Tallinna teatrimajas - Eesti Nukuteatris ja Teater NO99s.

Festivali žüriisse kuuluvad sel aastal neli teatris või teatriga tegelevat inimest - näitleja Andrus Vaarik, käesoleval aastal parimaks naisnäitlejaks tituleeritud Katariina Unt, möödunud aastal parimaks meesnäitlejaks tunnistatud Nero Urke ning Raadioteatri juht Toomas Lõhmuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles