Zucchero tõi Itaaliast päikese!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia üks kuulsamaid muusikuid Zucchero jõudis pärast 13aastast ­pausi oma maailmaturnee «Chocabeck World Tour» raames taas Eestisse. Kontsert toimus teisipäeval, 10. aprillil Nokia kontserdimajas.



Zucchero on BDG Musicu tegevjuhi Eva Palmi sõnul Itaalia rahvuslik uhkus. «Ta on juba 1985. aastast alates olnud aktiivne laulukirjutaja, laulja ja bänditegija. Ta ei ole tavaline Itaalia estraadiartist, vaid muusik selle sõna parimas mõttes. Tema laulud ja helilooming on jõulised ja emotsionaalsed, samuti bluusilikud ja gospeli sugemetega – kõik see kokku mõjub võimsalt ja kihvtilt,» kirjeldab Palm artisti ja tema muusikat.

Zucchero, kelle pärisnimi on Adelmo Fornaciari muusikaline karjäär on 1980. aastate algusest peale kulgenud pidevas tõusujoones

Erinevalt paljudest praegustest popkuulsustest ei võlgne ta oma edu vaid muusikatöösturitele. Tema tähelend põhineb eelkõige tema enda loodud lauludel, milles leidub elemente rokist, bluusist, soulist, r’n’b’st, klassikalisest ja popmuusikast.

Peale jõulise ja emotsionaalse heliloomingu ning lavalise šarmi on tema kuulsuse taga ainukordne hääl, mis on sügav ja natukene kärisev. Ühtlasi on kuulajaile sümpaatne tema laulude tavapärasest erinev ülesehitus.

Zucchero muusika on alati natukene ootamatu, samas meloodiline ja romantiline, kindlasti mitte odav

Ta on esinenud koos maailma tippartistidega. Laiema tuntuse tõi Zuccherole Paul Youngiga koos lauldud pala «Senza una donna».

Edukalt on läinud ka tema kogumikel «Oro incenso e birra» (1989), «Miserere» (1992), «Zu & Co.» (2004), «Fly» (2006) jt, mida on kokku müüdud üle 40 miljoni koopia.

Oma loomingusse on õnnestunud Zuccherol kaasata paljusid žanreid esindavaid tippstaare

Zucchero on duette esitanud näiteks koos Luciano Pavarotti, Tom Jonesi, Ronan Keatingu, Sheryl Crow, Dolores O’Riordani ja Miles Davisega, samuti jaganud lava Joe Cockeri, The Rolling Stonesi, Michael Jacksoni jt. Bono, Eric Claptoni ja Stingiga seob teda koostöö lugude kirjutamisel.

2010. aasta novembris nägi ilmavalgus Zucchero viimane stuudioalbum «Chocabeck». Plaadil kõlavate ingliskeelsete lugude sõnad pärinevad Iggy Popit, Roland Orzabalalt ja Bonolt.



Kontserdil oli intiimne ja rahulik õhkkond

Plaadist ajendatud maailmaturnee raames, mis nüüd ka Tallinnasse jõudis, esitas Zucchero publikule nii vanu kui ka uusi lugusid. Kontserdil laulis ta palju hitte oma plaadilt «Fly», mis 2006. aastal välja tuli.

Suurt lavamöllu ja soojendusesinejaid Zucchero ei pakkunud. «Tal ei ole mingit show’d ja see on isegi tore. Vahelduseks on hea, kui saab kuulata, kuidas meisterlikud muusikud musitseerivad, oma häält ja pilli valdavad. Alati ei ole vaja tuld ja pürotehnikat,» arvas Palm.

Vaata pilte kontserdile saabujatest ja kontserdist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles