Ülekaaluline vombat jäi lillepotti kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vombat lillepotis
Vombat lillepotis Foto: blogspot.com.

Austraalias ja Tasmaanias elavad taimetoidulised kukkurloomad vombatid on tuntud oma kaevamisoskuse poolest.

Sydney lähedal Tomerongi loomapargis elav vombat Peaches katsetas oma kaevamisoskusi maapinna asemel hoopis lillepottides, kirjutab abc.net.au.

 

Loom asus suure innuga oma hooldaja Shirley Lacki verandal olnud lillepottide kallale, kiskudes seal olnud taimi välja ja purustades ka paar potti.

 

Lack kuulis kell neli hommikul müra ja jooksis verandale, leides neljakuuse, tavapärasest suurema kehakaaluga looma lillepotist.

 

«Lasen minu hoole all olevad vombatid ööseks paariks tunniks nende puuridest välja, et nad saaksid rohtu süüa. Nad ei pääse kaitsealalt põgenema, kuna aiad ulatuvad väga sügavale maa sisse,» selgitas vombatite hooldaja.

 

Naine jätkas, et oma 20 aasta pikkuse loomahooldaja karjääri jooksul on ta igasuguseid vombatite trikke näinud, kuid lillepottide ründamine oli tema jaoks midagi uut.

 

«Peaches harjutas küll lillepottides kaevamist, kuid selle ürituse õnnestumist takistas lõpuks tema kehakaal,» nentis Lack.

Lack päästis vombati potist.

Vombatid on jässakad taimetoidulised kukkurloomad. Pikkus kuni üks meeter ja kaal kuni 40 kilogrammi. Neil loomadel on lühikesed jäsemed ja väikse saba,  nad kaevavad urgusid. Vombatite põhitoit on rohi, kuid nad söövad ka puukoort, juuri ja lehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles