«Minu elu meedias» oli Jani sõnul just kui pidurdamatu rong

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tantsud tähtedega" saate telgitagused 13.11.11 
Jan Uuspõld
"Tantsud tähtedega" saate telgitagused 13.11.11 Jan Uuspõld Foto: Jelena Rudi

Jani elust meedias valminud tükk, mida asjaolude sunnil nüüd Rein Paku esituses näeb, on nüüd juba mõned kuud oma elu elanud. Miks aga tegelikult näitleja vahetus vajalikuks osutus, sellest räägib viimaks ka Jan ise.

Idee kirjutada tükk Jani elust tuli monoteatri lavastajalt ja juhilt Karl Kermeselt. Edasi pakkusid lavastaja ja teatri põhinäitleja lugu kirjutada Rein Pakule. «Tulemus oli äärmiselt hea - see tekst on suhteliselt terav ja hästi praegust ühiskonna olukorda peegeldav,» on Jan Uuspõld rahul.

Kuidas on aga skandaalne meedialugu Jani enda meelest edasi elanud, selle kohta ütleb mees, et on Reinule kui püstijalukoomikule väga tänulik ning hindab ka tema lavalist tööd kõrgelt.

«Ma ei tea kuivõrd hea otsus oli tüki etendamisest loobuda, sest Rein kirjutas loo mind silmas pidades. Tema kujutluses olin seda ju mina laval esitamas, kuid paraku polnud teist väljapääsu - ühel hetkel tekkis mul küllastumus oma enda nimest ja otsustasin seda teemat ise mitte puudutada,» rääkis Jan ja lisas, et monotükis on talle rolli püstitamiseks oluline lai haare ning et iseenda persoon üksi «ei toida».

«Kui rong on hakanud liikuma, on sellelt sageli ohtlik maha hüpata, aga paraku tuli seda teha, sest rongil polnud pidureid,» räägib Uuspõld kujundlikult etendusest «Jan Uuspõld: Minu elu meedias» jättes vaid võimaluse spekuleerida, kuhu see «rong» välja oleks jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles