Noored britid soovivad prints Williamit kuningaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William
Prints William Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias tehtud küsitlus näitas, et noorema põlvkonna britid tahaksid peale kuninganna Elizabeth II-st järgmise monarhina troonile mitte Walesi prints Charlesi, vaid tema poega, prints Williamit.

Prints William on oma ema printsess Diana kõrval Briti kuningakoja üks populaarsemaid liikmeid, vahendab stuff.co.nz.

Küsitlusele vastanud 18 – 24-aastastest 70 protsenti eelistas prints Williamit järgmise monarhina näha, vanemaealisest  vastajatest soovis seda 47 protsenti.

Vastajad märkisid positiivse aspektina ära ka Williami suhet Kate Middletoniga.

Siiski ainult 18 protsenti arvas, et Middleton sobiks kuningliku perekonna liikmeks ja võimaliku tulevase kuninga abikaasaks.

Vastajad leidsid ka, et prints Charlesi abikaasa, Cornwalli hertsoginna Camilla on ennast heast küljest näidanud.

«Seevastu prints Charlesil on tõeline imidžiprobleem. Kuigi ta peaks kunagi kuningaks saama, pole tal siiski rahva toetust. Rahva poolehoidu on vähendanud nii printsi lahkuminek oma esimesest abikaasast, printsess Dianast kui ka viimase surm,» sõnas kuningliku perekonna lähedal seisev allikas.

Allikas lisas, et Charlesi elukogemused teeksid temast hea kuninga, samas kui ta pojal, prints Williamil on veel palju õppida.

Monarhiat pooldab kolm neljandikku brittidest, samas aga häirib inimesi see, et kuningliku perekonna ülalpidamiseks kulub liiga palju maksumaksjate raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles