Tuleviku «nutipõrand» teeb sellel astuja kindlaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleviku «nutipõrand» teeb sellel astuja kindlaks
Tuleviku «nutipõrand» teeb sellel astuja kindlaks Foto: SCANPIX

USA infotehnoloogia ettevõte IBM võttis patendi põrandale, mis teeb kindlaks sellel astuja ja istuja.

Niinimetatud nutipõrand süütab koduomaniku koju jõudes valguse ning annab märku, kui siseneb võõras, edastab Live Science.

Intelligentne põrand teeb maja või korteri elanikud kindlaks astuja kehakaalu ja astumise viisi järgi. Põrand on võimeline vahet tegema täiskasvanute, laste ja lemmikloomade vahel.

Kui sellisele põrandale astub isik, kelle kohta andmebaasis andmed puuduvad, edastab põrand automaatselt signaali omanikele ja politseile.

Praegu kasutusel olevate turvasüsteemide viga on selles, et nende omanikud käivitavad neid sageli kogemata.

IBM loodud põrandasüsteemi puhul seda ei juhtu. «Nutipõrand» tunneb kohe, kellega tegemist on ning reageerib vastavalt. Omanike koju tulles süttib valgus ja avanevad uksed.

Pereliikmed saavad teiste liikumist jälgida selle põranda abil. Põrand annab näiteks teada, kui laps läheb kodubasseinile liiga lähedale või kui teismelised korraldavad vanemate teadmata kodus peo.

«Nutipõrand» võib hoolitseda ka omaniku tervise eest. Kui näiteks keegi kukub põrandale, siis süsteem mõõdab automaatselt lamaja pulsi ning vajaduse korral teatab päästeteenistusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles