Jaapani vangid ei soovi kanda vanamoodsaid vangirõivaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vang
Vang Foto: AFP / Scanpix

Jaapanis tehtud uuring näitas, et selle riigi vangid ei soovi kanda moest läinud vangirõivaid, nende arvates on kongid liiga väikesed ja nad nõuavad paremat toitu.

70 protsendi vangidest, kes jagasid oma eluruumi teise vangiga, pidasid konge liiga väikesteks. Üksikvangistuses olijatest 44 protsenti pidasid kongi liiga kitsaks, vahendab abc.net.au.

Rohkem kui pooled küsitlusele vastanud vangidest pidasid toitu ebakvaliteetseks ning hommikusöögiaega kell 05.00 liiga varajaseks. 75 protsenti soovis oma toidulaual riisi ja makaronide asemel rohkem leiba.

Paljud vangid pidasid inimväärikuse alandamiseks seda, et nad peavad kandma hallitriibulisi vangirõivaid.  Suure osa arvates on halli värvi rõivas kole ja 44 protsenti arvas, et lõige on inetu.

127 miljoni elanikuga Jaapanis oli möödunud aasta seisuga 81 300 vangi.

ÜRO andmetel on Jaapani vanglad ülerahvastatud ja vangidel puudub korralik meditsiiniabi.

Amnesty International Jaapani esindaja Makoto Teranaka ütles, et vanglad on ülerahvastatud, kuna karistuse pikkus on viimastel aastatel kasvanud.

«Kuna vanglad on kinnised ühiskonnad, siis on seal inimõiguste rikkumine tavapärane. Vaja on kasutusele võtta meetmed, mis hoiaksid selle ära,» ütles Teranaka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles