Simple Session jõuab Eurospordi kanalile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Session 12 teine päev
Simple Session 12 teine päev Foto: Jelena Rudi

Läinud nädalavahetusel Tallinnas Saku Suurhallis toimunud Simple Session 12 otseülekanne veebis püstitas uue rekordi, kogudes kahe päevaga ligi miljon vaatajat ning tõustes sellega vaadatuimaks ekstreemspordivõistluseks maailmas.

Simple Sessioni aasta-aastalt publikut kasvatanud veebiülekanne saavutas eelmisel aastal esmakordselt poole miljoni vaataja piiri üle maailma (148,758 unikaalset vaatajat, koos korduste ja lisaklippidega ligi 500 000).

Tänavune veebiülekanne ületas läinudaastast tulemust ligi poolteist korda, jõudes 367,996 unikaalse vaatajani ning - võttes arvesse trikkide ja võistluste kordusvaatamisi ning lisaklippe - kokku 944,008 unikaalse vaatajani vaid kahe päeva jooksul, kinnitab veebiülekande eest hoolitsenud Freecaster.tv statistika.

«Kuna võistluse ülekanne oli HD-s, siis vaadati seda väga palju ka suurtelt ekraanidelt ja mitmekesi koos. Seega võib julgelt oletada, et tegelik vaatajate arv oli veelgi ning oluliselt suurem,» kommenteeris Simple Sessioni üks peakorraldaja Risto Kalmre.

Freecaster.tv asutaja Raymond Dulieu sõnul ei ole Simple Session nüüdseks mitte vaid Freecaster.tv kõigi aegade populaarseim ülekanne, vaid üldse maailma vaadatuim ekstreemspordisündmus internetis.

«Unikaalset veebiülekande külastajat võib lugeda sama väärtuslikuks publikuks kui kohapealkäinutki, sest ülekannet ei jälgi kaugeltki mitte passiivsed pealtvaatajad. Kui paljud ekstreemspordivõistlused saavad väita, et neil on ligi pool miljonit fänni? Minu teada mitte ükski, ka mitte X-Games või Dew Tour. Simple Session 12 kogus seejuures isegi rohkem vaatajaid kui mägijalgratta maailmameistrivõistlused ning Race of Champions rallivõistlused, kaks Freecaster.tv lipulaeva. Simple Session on väga populaarne just professionaalsete ekstreemsportlaste seas ning kõik, kes võistlusi vaatasid, olid tunnistajaks tõeliselt arenevale rula- ja trikirattaspordile,» lausus Dulieu.

Enim kogus veebiülekanne vaatajaid Inglismaalt, Eestist, Ameerikast, Jaapanist, Venemaalt, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Soomest, Kanadast ja Poolast.

Simple Session 12 rula ja BMX finaalidest valmib kaks pooletunnist saadet, mis jõuavad mai alguses Eurosport 2 eetrisse. Simple Session 12 kajastasid ka telekanalid Fuel TV ja ESPN.

Juba sel laupäeval ja pühapäeval kell 19.45 jõuavad Simple Session 12 finaalid täismahus ning eestikeelsete kommentaaridega ETV2 eetrisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles