Age Oks jätab lava

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Age Oks ja Toomas Edur.
Age Oks ja Toomas Edur. Foto: SCANPIX

Arvata praegu laias maailmas nimekaim pärnumaalane baleriin Age Oks on otsustanud, et käesolev hooaeg jääb tema viimaseks.

Teisipäeval, 10. veebruaril kell 22.05 vahendab ETV katkeid Age Oksa ja tema partneri ning elukaaslase Toomas Eduri 30. jaanuaril Londonis Sadler`s Wellsi teatris toimunud autoriõhtust - sellega tegid Inglise Rahvusliku Balleti esitantsijad oma talendi austajatele hüvastijätukummarduse, ent tähistasid üksiti ka lavaloleku 20. aastapäeva.

Mainit saate järel pakub Eesti Televisioon parimat Jõhvi balletifestivali 8. veebruari galakontserdilt, mille peaesinejad olid samuti Age Oks ja Toomas Edur.

Vändras sündinud, vanematekodus Tihemetsas üles kasvanud Age Oks ja tallinlane Toomas Edur lõpetasid Tallinna Balletikooli 1988. aastal, misjärel Edur tantsis Rahvusooperis Estonia kaks hooaega, Oks ühe hooaja.

1990. aastal tunnustati neid Jacksoni rahvusvahelisel balletivõistlusel parima paari tiitliga ja nad asusid tantsima Inglise Rahvusliku Balleti solistidena, mis on jäänud nende koduteatriks tänaseni.

Tantsinud pea kogu balletiklassikat on nad pälvinud kõige kõrgema tunnustuse nii publikult kui kriitikutelt.

Muuhulgas on nad pärjatud hinnalise Laurence Olivier preemiaga, printsess Diana lemmikballetiartistidena esinesid nad Diana mälestuskontserdil Wembley staadionil 63 000 vaatajale ja sadadele miljonitele televaatajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles