Kohus määras bin Ladeni naistele ja tütardele 45 päevase vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Pakistani kohus määras endise esiterroristi Osama bin Ladeni kolmele naisele ja kahele tütrele Pakistanis illegaalina olemise eest 45 päevase vangistuse.

Üks bin Ladeni naistest on jeemenlanna Amal Ahmed al-Sadeh, kelle vend Zakarya Ahmad Abd al-Fattah kinnitas naise 1,5 kuu pikkust vangistust, edastab The Telegraph.

Lisaks peab naine maksma 10 000 ruupiat trahvi.

Kohtunik Muhammad Aamiri kinnitusel algas naiste vangistus 3. märtsil, kui nad ametlikult arreteeriti, süüdistatuna Pakistani illegaalselt sisenemises ja selles riigis elamises.

Hiljem toimetatakse nad Islamabadis asuvasse villasse, kus nad on koduarestis.

«Pakistani siseminister andis vastavsisulise käsu,» selgitas Aamir.

Kuna kohus luges karistusaja sisse ka vahi all olemise aja, siis tegelikult on bin Ladeni naised reaalselt vangis vaid 14 päeva.  

Osama bin Ladeni noorima ja lemmiknaise vend Zakarya Ahmad Abd al-Fattah lisas, et kõik vanglakaristuse saanud naised peavad ka trahvi maksma.

«Samuti annab Pakistan naistele reisidokumendid, et nad pärast karistusaja lõppu kodumaale saata nii kiiresti kui võimalik,» lausus Abdel-Fattah.

Lisaks jeemenlannale oli bin Ladenil kaks Saudi Araabia päritolu naist.

Bin Ladeni naised saabusid Pakistani pärast 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid. Nad kohtusid Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeniga Peshawaris järgmisel aastal. Pakistanis viibimise ajal sigitas Osama bin Laden neli last.

USA eriüksus tabas ja lasi Osama bin Ladeni maha möödunud aasta mais Abbottabadis. Maailma endine esiterrorist elas seal hästi kindlustatud majas aastaid ilma, et sellest teatud oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles