Kas lähebki läbi: miljonikink Ilvese firmale?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastioni Beself kollektsiooni esitlus Tallinna Lennujaamas 2. märtsil 2012
Evelin Ilves
Bastioni Beself kollektsiooni esitlus Tallinna Lennujaamas 2. märtsil 2012 Evelin Ilves Foto: Jelena Rudi

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus soovis presidendiproua Evelin Ilvese firmat OÜ Ermamaa päästa lepingu mittetäitmise tõttu tagasi nõutava miljoni krooni tasumisest esialgu maksumaksa raha kasutades, ent hiljem sellest variandist siiski loobuti.

Aasta algul saatis EAS majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) seisukohavõtuks kirja, milles tõdes, et OÜ Ermamaa pole täitnud toetuse saamisega kaasnenud kohustusi, mistõttu tuleb osa toetusrahast tagasi nõuda, kirjutab Õhtuleht.

Samas nendib kirjale alla kirjutanud EASi juhatuse liige Marina Alajõe, et nimetatud kohustuste osaline täitmata jätmine tingitud ettenägematust asjaolust ehk siis Ermamaa omaniku Evelin Ilvese abikaasa Toomas Hendrik Ilvese valimisest presidendiks, mistõttu on põhjendatud katta tagasinõue siseriiklikest vahenditest.

«Johtuvalt eeltoodust pöördub EAS MKMi poole küsimusega, kas MKM peab võimalikuks ja põhjendatuks eelnimetatud tagasinõuet katta MKM Phare programmide siseriiklike vahendite jäägist,» seisab Õhtulehe kasutuses olevas kirjas.

Alajõe selgitab, et kuigi MKM ei ole EASi pöördumisele ametlikult vastanud, langetas EAS teistsuguse otsuse, kui kirjas küsiti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles