Ülemuse nimi piimapakil tagab piima allesjäämise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim külmkapis.
Piim külmkapis. Foto: AFP / Scanpix

Kohvipiima loata võtmist töökoha ühisest külmutuskapist saab ära hoida sellega, kui piimapakile kirjutada oma ülemuse nimi.

Sotsioloogide uurimisrühm jälgis ühes töökohas kohvipiima vargust poole aasta jooksul, kirjutab STT.

«Panime pika aja jooksul uuringu all olnud töökoha külmutuskappi kolme erineva firma toodangut, millest kuuele piimapakile kirjutati nimi ja viis jäeti ilma nimeta,» sõnasid uurijad.

Uuringu ajal varastati 7,1 liitrit piima, mis oli 65 protsenti kapis olnud piimast.  Keskmiselt varastati kaks detsiliitrit piima päevas.

Kõige rohkem kohvipiima varastati neist pakenditest, millele polnud kirjutatud selle omaniku nime. Kuid ülemuste nime kandvad piimapakid säilisid puutumatutena.

Piimapaki asukoht külmutuskapis ei mänginud mitte mingisugust rolli. Küll aga üllatas uurijaid piimavarguste laiaulatuslikkus. Iga kümnes kohv, mis joodi uuringu all olnud töökohas, sisaldas varastatud piima.

Uurijate arvates võtavad võõrastest pakkidest piima eelkõige mehed või siis vähe kohvi joovad inimesed.

«Paljud teevad seda hajameelsusest, kuid suurem osa siiski teadlikult,» selgitasid uurijad.

Loata kohvipiima võtmist pidasid iga päev kohvi joovad töötajad suureks probleemiks.

«Meie uurimus näitas, et kõige kindlam viis piima säilimisele enda tarbeks, on piimapakile kirjutada ülemuse nimi,» võtsid uurijad asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles