Vihane luik lükkas kajaki ümber

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihane luik lükkas kanuu ümber
Vihane luik lükkas kanuu ümber Foto: Youtube

Suurbritannias Northamptonshire`is Bugbrooke`is asuval Grand Union kanalil leidis hiljuti aset juhtum, milles vihane luik lükkas kajaki ümber.

Tysoni nime kandev luik, kelle tiiva siruulatus on 2,4 meetrit, ründab igaühte, kes ta pesale liiga lähedale satub, edastab Daily Mail.

Kohalike sõnul on see luik viimase kuu jooksul rünnanud vähemalt kolme inimest.

Luik peab kanalit ja selle äärseid alasid enda omaks. Luige rünnakute tagajärjel on inimesed loobunud kanaliäärsetest jalutuskäikudest.

Samuti soovitati kanali sellel lõigul, kus luik elab, kajaki ja kanuudega mitte sõita.

Selle nädala teisipäeval salvestati, kuidas luik ründas kajakiga sõitnud Joe Daviest ning lükkas mehe sõiduvahendi ümber.

20-aastase mehe kinnitusel oli tema jaoks tegemist ohtliku ja ehmatava olukorraga.

«Olin luik Tysoni kohta jutte kuulnud. Niipea, kui ta mind vees märkas, liikus ta minu poole. Mu kanuu läks ümber. Olen kannuga sõitmist harrastanud viis aastat ning pean end viluniks, kuid ikkagi ma ehmusin,» meenutas inglane.

Davies lisas, et luik sai hüüdnime kuulsa poksija Mike Tysoni järgi selle tõttu, et talle meeldib inimesi rünnata.

«Luik peab sellest kanalist endale kuuluvaks kolme kilomeetri pikkust ala, mis on kanuu ja paadiga sõitjate seas populaarne. Vähem kogenud sõitjad võivad selle luige rünnakus tõsiselt vigastada saada,» lausus mees.

Bioloogide sõnul on luiged paaritumise ja pesal olemise ajal, kestab märtsist maini, väga agressiivsed. Pesale liiga lähedale minejaid peavad nad vaenlasteks.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles