Evelin Ilves õpilastele: söögivahetund on sama tähtis kui koolitunnid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätku leivale! Evelin Ilves külastas aasta algul Eesti presidendi Rootsi visiidi ajal koos kuninganna Silviaga (paremal) sealset mahetööstust Salta Mill. Vasakul pagar Manfred Enoksson.
Jätku leivale! Evelin Ilves külastas aasta algul Eesti presidendi Rootsi visiidi ajal koos kuninganna Silviaga (paremal) sealset mahetööstust Salta Mill. Vasakul pagar Manfred Enoksson. Foto: DDB Eesti AS, Scanpix

Evelin Ilves külastas täna Muhu põhikooli ja Valjala põhikooli, kus kohtus õpilastega ning kiitis kooli kokkade tervislikke roogasid.

«Söögivahetund on sama tähtis kui koolitunnid. Eriti oluline on pakutava sisu, aga ka viis, kuidas toitu serveeritakse - see on osa kultuurist ja haridusest,» ütles Evelin Ilves, kirjutab Õhtuleht.

Ta proovis Muhu põhikoolis õpilastele pakutavat koolitoitu ning uuris, kuivõrd kasutab Muhu kool söögi valmistamiseks kohalikku toorainet, milliseid roogasid seal valmistatakse ning kui keeruline on kooli menüüd planeerida ja toiduaineid tellida.

Evelin Ilves sai kaasa ka Muhu põhikooli laste lemmiksöögi - eksootilise asuu - retsepti.

«Eriti tore on tõdeda, et põhiosa toorainest tuleb samast piirkonnast. Ja lapsed kiidavad oma kokkasid taevani,» lisas Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles