Austria firma palkab ainult teatud päiksemärkide esindajaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria firma palkab ainult teatud päiksemärkide esindajaid
Austria firma palkab ainult teatud päiksemärkide esindajaid Foto: AFP / Scanpix

Austrias sattus kriitika alla kindlustusfirma, mis palkab töötajateks ainult teatud päikesemärkide esindajaid.

Firma teatas töökuulutustes, et otsib teatud päikesemärkide esindajaid ning teistel ei ole mõtet kandideerida, kirjutab The Telegraph.

«Otsime üle 20-aastaseid inimesi osalise tööajaga tööle. Ootame kandideerima Kaljukitse, Sõnni, Veevalaja, Jäära ja Lõvi märgis sündinuid,» seisis kuulutuses.

Võrdõiguslikkuse eest võitleva organisatsiooni arvates diskrimineerib see firma ülejäänud päikesemärkide esindajaid.

Kindlustusfirma esindaja kaitses nende personalipoliitikat, öeldes, et statistika kohaselt on need märgid parimad töötajad.

«Meie firma erinevates kontorites tehtud uuring näitas, et kõige enam töötab meil just nende märkide esindajaid. Nende töötajatega läheb meil hästi. Selle tõttu palkamegi teatud päikesemärkide esindajaid,» selgitas firmajuht.

Austrias ei ole seadust, mis keelaks ainult teatud päikesemärkide alla sündinud inimesi eelistamast. Samas aga ei tohi kedagi diskrimineerida soo, vanuse või rassilise kuuluvuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles