78-aastane indialanna on maailma vanim täpsuslaskja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
78-aastane indialanna on maailma vanim täpsuslaskja
78-aastane indialanna on maailma vanim täpsuslaskja Foto: SCANPIX

Kui enamikul 78-aastastel on vaja nägemiseks prille, siis nii ei ole Indias elava sama vana Chandro Tomariga.

See 78-aastane naine on maailma vanim naissoost täpsuslaskja, edastab Daily Mail.

Ta on võitnud 25 korral India meistritiitli.

Uttra Pradeshis Johris elaval naisel on suur perekond – kuus last ja 15 lapselast.

«Sain võimaluse lisaks laste kasvatamisele veel millegagi tegeleda. Nähti, et mul on väga täpne käsi ja silm. Niipea, kui ma esimest korda lasin, jäin selle lõksu. Nüüdseks olen näidanud, et vanus ei takista midagi ette võtmast,» lausus naine.

Kümme aasta tagasi kutsus lapselaps ta kohalikku laskmisklubisse kaasa, kuna tüdruk tahtis laskmisega tegelema hakata ja vajas julgustust.

Kuid lõpuks oli vanaema see, kes klubi liikmeks sai.

«Ootasin lapselast. Siis märkas mind üks treener ja andis mulle relva ning ütles, et ma sihiksin. Jäin täpsuslaskmise lõksu ja hakkasin klubis käima igal nädalal,» meenutas Tomar.

Kuigi naisel on suur farm, kus tööd palju, leiab ta alati ka harjutamise jaoks aega. Täpsust harjutab ta ka nii, et loobib kividega veepudeleid.

Laskmisklubi treener Farooq Pathan sõnas, et oli üllatunud eaka naise oskustest. Osa mehi loobus laskmisklubis käimisest, kuna neil oli häbi vanaemaseisuses naisele alla jäämises.

«Tal on väga terav silm, täpne ja kindel käsi,» lisas Pathan.

Nüüdseks on Tomar kogu Indias tuntud.

Eaka naise suurim fänn on tema tütar Seema, kes on esimene India naine, kes võitis laskmise maailmameistrivõistlustel esikoha.

«Mu ema on eeskujuks paljudele. Mõned laskmisklubis käinud on temalt innustust saanud ning selle tõttu saanud tööd kas sõjaväes või politseis,» lausus tütar.

Tomaril on olnud «duell» ka ühe politseinikuga. Delhi politsei asejuht pidi eaka naise täpsusele alla vanduma.

Kuid hoolimata harrastusest ja saavutustest, kuulub selle naise igapäevaellu söögitegemine, koristamine ning lastelaste eest hoolitsemine.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles