Täpp: Tallinna ühistransport on kui ratastel haisev laut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadreid TV3 saate «Õhtusöök viiele» võtetelt; Mari-Leen Albers
Kaadreid TV3 saate «Õhtusöök viiele» võtetelt; Mari-Leen Albers Foto: TV3

Tasuta Tallinna ühistranspordi poolt Meelis Tomsoni sõbratar Mari-Leen Albers on oma paremale käele oponeerival seisukohal ning kirjutanud väga vürtsika kirjatüki antud teemal. Näib, et on küsimusi, milles Tipp ja Täpp pole sugugi ühel meelel.

«Trolli ja bussiga olen viimase paari aasta jooksul sõitnud mitmeid kordi, trammi polnud üsna pikka aega sattunud. Kas just päris kaks aastat, aga kaua aega küll. Ja järgnevad kaks aastat ei taha jälle sõita,» võtab Mari-Leen aastataguses blogipostituses oma emotsioonid Tallinna ühistranspordi teemal kokku.

Edasi kirjeldab Mari-Leen üht korda, mil kasutas sõiduks trammi: «Kolm peatust sõitnud, tunnen kuidas süda on kuse- ja sibulahaisust nii paha, et oksendada tahaks. Mul on veel kolm peatust sõida. Sees iiveldab, mingid tropid haisevad, mingid noored kaklevad.»

Mari-Leen on imestunud ühissõidukite hinna- ja kvaliteedisuhte üle ning ei jäta võimalust kasutamata seda selgesõnaliselt verbaliseerida. «Palun väga vabandust, aga kui ma maksan kuue peatusevahe eest ühe euro ja kaks senti ehk 16 krooni ja ma pean mingis haisvas laudas sõitma, siis see on ikka ebanormaalselt kallis,» pahandab noor kirjaneitsi.

«Täna sõitsin taksoga. See kolm eurot ja seitsekümmend senti (2,68€ rohkem kui tunnipilet), mis kulus, oli väärt puhast istet ja mitte haisevat juhti,» märkis Albers.

«Kui Tallinna ühistransport ongi peldik, siis ma leian, et selle eest ei peaks maksma või tuleks haisvatele inimestele oma tramm käima panna - kusegu seal nurka kui tahavad. Tormasin trammi pealt tulles kohe käsi pesema, tõeliselt rõve kogemus,» võtab Albers oma küllap viimaseks jäänud ühistranspordikogemuse kokku.

Mida arvad sina Tallinna ühistranspordi hinna- ja kvaliteedisuhtest? Millised on sinu kõige vürtsikamad kogemused pealinna ühissõidukites?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles