Linnavolikogu poolel võttis aktsioonist osa ka staarfotograaf Tipp

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus tasuta ühistranspordi kehtestamise vastu Tallinna linnas.
Meeleavaldus tasuta ühistranspordi kehtestamise vastu Tallinna linnas. Foto: Rivo Veski

Tallinna Linnavolikogu ees toimunud meeleavaldusel tasuta ühistranspordi vastu oli kohal ka staarfotograaf Meelis Tomson aka Tipp, kes, tõsi küll on oma fotograafiameti vahetanud abilinnapea referendi koha vastu.

Küsimusele, kas Tallinna ühistransport peaks selle kõigile kasutajatele tasuta olema, vastas Tomson kindlameelse «jah».

«Jaa, kindlasti! Mina olen väga tihe ühistranspordi kasutaja ning seda enam kui see oleks tasuta. See oleks üks samm lähemale Euroopa rohelisema pealinna tiitlile,» märgib Tomson.

Ühistranspordi süsteemi muutmine selle kasutajale tasuta avalikuks teenuseks on Tomsoni hinnangul ainuõige ning seda, et selle jõustumisel muud linna majandatavad valdkonnad hällta jääks, noormees ei usu.

Ühistranspordi kvaliteedi tõstmise võimetuses süüdistab Tomson aga riiki. «Raha on linnal esiteks vähe sellepärast, et riik on rahapaja juures ja riik annab vähe raha. Aga ma arvan, et Tallinna linn on niivõrd nutikas, et leitakse mingi lahendus, millest kõik võidavad. Ja kui selline asi on juba ainuüksi algatatud, siis näitab see pigem et plaan ise on ka üsna kindlalt paigas,» väljendab Tomson vastuseisu mõttetust ning leiab, et mini-streigi toimumine on koguni inetu.

«Ju nendel inimestel on lihtsalt liiga palju raha, kes küllap sõidavad autoga ega mõtle selle peale, et on kehvema majanduseisusega inimesi, kes ei saa omale autot lubada,» pahandab Tipp.

«Bensiinihinnad ju kogu aeg tõusevad. Minumeelest on inetu sedasi käituda ja protestida selle ülla plaani vastu kehtestada tasuta ühistransport. Kõik inimesed ei ole nii rikkad, et saaksid enesele autod osta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles