«Naeratav» hai poseeris koos sukeldujaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Negaprion brevirostris liigi hai
Negaprion brevirostris liigi hai Foto: Wikipedia.org

USAst Texasest pärit sukelduja Eli Martinez oli Bahamal puhkusel ning sukeldus Kariibi merre.

40-aastane mees kohutus seal Negaprion brevirostris liigi haiga, kellega koos jäi ta kaassukelduja kaamera ette, edastab Daily Mail.

Hai ujus otse Martinezi suunas ja keeras viimasel hetkel teise suunda. Sukelduja jõudis enne seda oma käe välja sirutada ning selle vastu hai uime lüüa.

Martinezi sõnul oleks ta koos haiga nagu võidu märgina tuntud käežesti teinud.

Martinez on ka ajakirja Shark Diving toimetaja. Ta sai kohe aru, et tegemist on haruldase fotoga temast ja «naeratavast» kalast.

«Mulle meeldib olla koos majesteetlike haidega. Olen ka varem haide juurde sukeldunud, kuid nii lähedal ei ole olnud,» lausus Martinez.

Sukelduja arvates oli fotole jäänud hai väga rahulik.

«Esialgu ujus ta kohe minu suunas. Ma ei arvanud, et ta viimasel hetkel mujale pöörab. Tema uim puutus minu käe vastu selliselt, nagu oleksime vanad semud,» jätkas Martinez.

Martinezi sõnul jäädvustas ebatavalise hetke ta sõber, kellel oli veealune kaamera kaasas.

Martinezi arvates ei ole haid ohtlikud ning ta ei ole oma sukeldumisretkedel kunagi ohtu sattunud.

«Mulle meeldib haidega suhelda. Olen mõnikord lausa tunde nende juures. Vahel me tantsime. Kuni nad ei tunne end ohustatuna, on nad väga rahulikud,» nentis sukelduja.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles