CIA ajab haarmeid laiemale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Luure Keskagentuuri (CIA) peakontori fuajee Langley's Virginias.
USA Luure Keskagentuuri (CIA) peakontori fuajee Langley's Virginias. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuur (CIA) on võimeline jälgima internetti ühendatud koduseid meelelahutusseadmeid ja  koguma informatsiooni nende kasutajate kohta.

Seda kinnitas CIA juht David Petraeus, edastab Wired.

«Revolutsiooniline on vist ülepakutud, kuid see sobib samas hästi iseloomustama uusi tehnoloogaid, mis võimaldavad inimesi lihtsamalt jälgida,» sõnas Petraeus CIA tütarfirmas In-Q-Tel kohtumisel.

Uute nutikate tehnoloogiate tõttu ei pea agendid salaja minema kodudesse, et mikrofone sinna peita, vaid nad saavad jälgida inimesi kodudes olevatest elektroonikaseadmetest internetti jõudva informatsiooni abil.

Väidetavalt saab agent jälgida reaalajas ja vajadusel kaugjuhtida inimese televisiooni kasutamist või mobiiltelefonides leiduvat informatsiooni.

CIA luure saab sealt saadava info järgi kindlaks teha kasutaja isiku ning ta asukoha. Nende kahe aspekti abil saadakse andmebaasidest isiku kohta esmaselt kõik vajalik teada.

CIAl on USA kodanike järel luuramisel mitmeid piiranguid. Kuid viimase aja seadusemuudatustega on USA erinevatele luureorganitele tehtud mitmeid järeleandmisi, eriti selles osas, mis puudutab kellegi asukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles