Tule Kristiine Keskuse Moetäikale!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ReUse Republicu muusa imekaunis superkokk Anni Arro.
ReUse Republicu muusa imekaunis superkokk Anni Arro. Foto: kalamari

5-7. veebruaril toimub esimest korda Eesti moeajaloos üritus, mis propageerib nõnda laias ulatuses taaskasutatavat rõivadisaini. Üritus, millele on ühendava käe andnud uuskasutust propageeriv projekt ReUse Republic ning teiselt poolt Kristiine Keskus ja seal asuvad rõiva- ja aksessuaaride kauplused.

ReUse Republic uuskasutuse disainiturul tuleb müüki enam kui 500 redisainitud eset, mille hinnad on kuni 600 eek. Projekiga on kaasatud enam kui 20 rõivabrändi ning 15 eesti disainerit eesotsas Britt Samosoni, Kirill Safonovi, Diana Kurvese ja teistega.

ReUse'i ehk uuskasutuse käigus annab disainer olemasolevale asjale või tootele uue ning moodsa näo. See on unikaalne disainerilooming, kus lisaks kreatiivsusele kasutatakse nutikust ja kavalust olemasolevate materialide realiseerimisel.

Disaineri loomingu aluseks võetakse olemasolevad tarbimata jäänud rõivad. Kas siis praaktooted, brändide laojäägid või muud varud. Asjad, mis kuuluksid muidu hävitamisele. Sellisel kujul sünnib keskkonnasõbralik toode, mis tarbib ise vähem ressursse.

Kuid iga toodet disainitakse eraldi - kohendatakse lõikeid, lisatakse detaile, kombineeritakse materjale - see on see, mis teeb igast eksemplarist unikaalse toote. Ja seetõttu on vaid müüt, et uuskasutus on odav ning hooletu.

Uuskasutus on hetkel üle maailma väga aktuaalne ning populaarsust koguv teema. Ühest küljest viitab see uudne mõtlemine ökonoomsusele ning keskkonnasõbralikkusele, teisest küljest on see aga kõige kuumem hipcool trend moemekadest, mille kuulsamateks esindajateks on Eva Longoria, Gwen Stefani, Sting ja paljud teised.

Oma väärtustelt on uuskasutuse suurimaks ja uhkeimaks ikooniks Inglismaa kuninganna Elisabeth II. Eestis on ReUse Republicu muusa imekaunis superkokk Anni Arro.

Kristiine Keskuse Moetäika raames 5.-7. veebruaril toimuvale ReUse Republic disainiturule andsid oma tooted disainimiseks sellised esirindlikud brändid nagu Bastion, Marilux, Steptop, Naomi, Monton, Seppälä, Mosaic, Mothercare, Baltman, Chicco, Reserved, Cartini, Helly Hansen, Pepe Jeans, Salamander, Vero Moda, Walking, Jack&Jones, Terranova, Sangar, PTA ning Bata.

Üritusele lisab meeleolu live DJ ning esindatud on juuksurid ning meikarid, andmaks ürituse külastajatele võimaluse tutvuda uusimate meigi- ning soengutrendidega.

Kohapeal vurisevad ka Hysqvarna õmblusmasinad, sest disainerid ja õmblejad ei oska seista käed rüpes. Töö peab ikka pidevalt käima ning õnneks tööst neil puudust ei tule.

Reuse Republic on disaini ning keskkonnasõbralikkust propageeriv projekt, mis jõudis Mari Martini eestvedamisel finaali ka konkursil Ajujaht.

Lisainfot leiad SIIT.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles