Milline on tulemus, kui ühendada rahu ja sõja aja fotod?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reichstag
Reichstag Foto: SCANPIX

Venemaa amatöörfotograaf Sergei Larenkov ühendas sõja ja rahuaja fotod, saades ebatavalised pildid.

Ühel fotol on näha, kuidas Nõukogude Liidu sõdurid tormavad Berliinis Teise maailmasõja lõpul Riigipäevahoonesse, samas aga on tänapäeva turistid, kes ootavad sellesse hoonesse sisenemise järjekorras, edastab Daily Mail.

Piltideseerias on ka selline, milles on kujutatud tollase Leningradi, nüüdse Peterburi kaldapealset. Pildil on koos, milline see nägi välja 1941. aastal ja nüüd.

Larenkov kasutab selliste fotode puhul ühest samast ehitisest või paigast tehtud fotosid. Fotode tegemise vahel on 60 - 70 aastat.

Larenkov kasutas fotosid viiest Euroopa linnast, kus Teise maailmasõja ajal peeti ühed kõige raskemad lahingud.

Mehel kulus 12 kuud, mille jooksul ta reisi Pariisi, Moskvasse, Berliini ja Prahasse, et saada sealt nii vanu kui tänapäevaseid pilte. Arvuti abil ühendas ta Teise maailmasõja ajast ja nüüdisajast pärit fotod.

Larekovi ühel teisel fotol on näha Hitlerit ja ta kaaskonda Pariisi koos nüüdisturistidega.

Fotograafi sõnul sai ta idee teha need kahte ajastut ühendavad fotod oma tütre küsimuse peale Leningradi blokaadi kohta, mille mehe vanavanemad üle elasid.

«Olen sündinud Peterburis ja elanud selles linnas kogu oma elu. Töötan piloodi, mitte fotograafina. Fotograafiaga tegelemine on minu hobi,» sõnas Larenkov.

Venelase sõnul hakkas ta koguma vanu pilte ja postkaarte kümme aastat tagasi.

«Hakkasin kõrvutama vanu fotosid nüüdisaegsetega. Siis aga tekkis idee need kaks aega kokku panna,» lisas amatöörfotograaf.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles