Ronald Reagan veetis tippkohtumistel aega joonistamisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronald Reagan veetis tippkohtumisel aega joonistamisega
Ronald Reagan veetis tippkohtumisel aega joonistamisega Foto: SCANPIX

Suurbritannia endisele peaministrile Margaret Thatcherile meeldisid nii USA presidendi Ronald Reagani joonistused nii väga, ta jättis Reagani poolt tööstusriikide G-7 tippkohtumisel 1981. aastal tehtud joonistuse endale.

Cambridge`i ülikooli Thatcheri osakonna arhiivis olnud Reagani joonistus avalikustati möödunud nädalal laupäeval, edastab AP.

Regan jättis selle joonistuse Ottawas Kanadas peetud tippkohtumise lõppedes lauale. Thatcher haaras selle kaasa ja hoidis alles.

Regan oli tippkohtumisel joonistanud inimese silma, mehe lihaselise torso ja mitmeid nägusid, millest üks meenutas teda.

«Reagan ja Thatcher istusid kõrvuti. Thatcher märkas, et Reagan kogu kohtumise aja midagi joonistab. Thatcheri sõnul olid Reagani joonistused naljakad ja sellepärast võttis ta paberi endale,» sõnas Margaret Thatcheri fondis töötav ajaloolane Chris Collins.

Lancasteri ülikooli psühholoogi Cary Cooperi sõnul annab Reagani joonistus pildi, milline oli USA presidendi meeleolu tippkohtumisel.

«Ta oli tüdinenud. Paberile on joonistatud päid ning nendest lahus olev keha. Ka ta oli räägitavast nii tüdinenud, et tal tekkis lausa kehast eraldumise vajadus. Ta mõtted olid igatahes kuskil mujal,» selgitas psühholoog.

Cooper jätkas, et silm viitab küll jälgimisele, kuid see ei tähenda veel kohalolekut.

Reagan ja Thatcher olid külma sõja viimastel aastatel liitlased ja sõbrad. Nad kasutasid teineteisega suheldes eesnimesid.

Ottawa tippkohtumise ajaks oli Thatcher olnud Suurbritannia peaminister kaks aastat. Reagan oli selleks ajaks USA president olnud vaid kuus kuud.

Reagan ei ole ainus USA president, kes rahvusvahelistel kohtumistel oma asjadega tegelenud on.

2005. aastal kirjutas USA president George W. Bush kesket ÜRO julgeolekunõukogu istungit välisminister Condoleezza Rice`ile paberi, mille abil uuris, kuidas ta nõupidamiselt WCsse pääseks.

Kohal olnud Reutersi fotograaf märkas seda ja tegi foto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles