Kuldnõela vääriliseks peeti seekord Tiina Talumeest

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõela "seitsmiku" värske looming Disaini- ja Arhitektuurigaleriis.
Tiina Talumees, suursugune ja pidulik kollektsioon „Daami portree“
Kuldnõela "seitsmiku" värske looming Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. Tiina Talumees, suursugune ja pidulik kollektsioon „Daami portree“ Foto: Jelena Rudi

2011. aasta parima moekunstniku tiitli ja Kuldnõela pälvis seekord moelooja Tiina Talumees.

Suure Kuldnõela andis Tiina Talumehele Arhitektuuri-ja Disainigaleriis üle 2010. aasta parima moekunstniku tiitli omanik, disainer Ketlin Bachmann-Põldroos.

Suursuguse kleidikollektsiooniga «Daami portree» Kuldnõela žürii tähelepanu pälvinud Tiina Talumees eksponeeris seekord  jääkuningannalikke kleite, mille inspiratsioon pärineb talvisest merest.

«Peale kevadkollektsiooni ja raamatu «12 värvi» esitlust kuni hilissügiseni kummitas mind Suurgildi Hoone Tallinnas ja keskaeg, kolmnurga motiiv ja diagonaaljoon. Inspireerituna sellest valmis kollektsioon «Daami portree». See on loodud läbi isikliku rõivakogemuse ehk viimset, kui eset, kannaksin ise suure heameelega ja see tegu oli põhjendatud – selgus, et minu eelistused ühtivad paljudega. Hetkel aga ilmuvad kevad-suvistele kleitidele õiepungad, mis puhkevad lõplikult aprilli teises pooles,» rääkis Talumees.

Kiika pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles