Paavst Benedictus XVI sai omanimelise parfüümi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Pärast Sarah Jessica Parkerit, Eva Mendezt ja Katy Perryt sai omanimelise parfüümi ka maailma 1,2 miljardi katoliiklase juht, paavst Benedictus XVIs.

Paavsti parfüümi tegi Itaalia parfüümitegija Silvana Casoli, kes on lõhnasid valmistanud ka Stingi, Madonna ja Hispaania kuninga Juan Carlos I jaoks, kirjutab The Telegraph.

Kuulsused valivad oma parfüümidele tavaliselt mingi ebatavalise nime. Lauljanna Britney Spearsi oma on Midnight Fantasy ning näitleja Antonio Banderase oma Diavolo.

Kuid paavsti parfüüm on lihtsalt Benedictus XVI.

Casoli on varem valmistanud kaks katoliiklastele mõeldud parfüümi – Water of Hope ja Water of Faith. Neid saavad kasutada kõik katoliku kiriku liikmed.

Parfüümivalmistaja sooviks oli, et paavst saaks sellise lõhna, mis oleks vaid tema jaoks.

Kui Hollywoodi staaride parfüüme on võimalik osta, siis paavsti oma mitte.

Parfüümitegija sõnul väljendab paavsti parfüüm tema armastust ta kodukoha Baieri metsade ja loomade vastu, kuid ka rahu ja vaikust. Selles on tunda ka õitsvat sidrunipuud ning kevadise rohu lõhna.

Casoli sõnul oli paavstile sobiva lõhna leidmine küllaltki keeruline. See parfüüm peab väljendama paavsti isikut ja ta teoloogilist tausta.

«Mul oli raskusi õige aluslõhna leidmisega. Siis aga sain aru, et see peab olema midagi selget ja puhast, mis samas annaks edasi rahu. Kujutasin ette lõhna, mis on Lourdes`i grottides – värskus,» selgitas parfüümitegija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles