Rootsi kuningas pani tütre tööle?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Madeleine
Printsess Madeleine Foto: SCANPIX

Rootsis on printsess Madeleine`i viimasel ajal palju kritiseeritud, et ta laskvat maksumaksjate kulul liugu ning ei tegevat üldse tööd.

Rootsi kuningas Carl XVI Gustav sekkus nüüd asjasse ja andis Madeleine`il üsna palju ülesandeid, kirjutab Expressen.

Printsess Madeleine elab ja töötab USAs New Yorgis. Seoses sellega, et ta õel, kroonprintsess Victorial laps sündis, saabus ta kodumaale.

Möödunud aasta jõulude ajal olevat Madeleine keeldunud paljudest üritustest, kus ta oleks kuningliku pere esindajana olema pidanud.

«Kui Rootsi kuningakoda oleks kasumit taotlev firma, siis oleks see neiuke ammu vallandatud,» kirjutasid Rootsi väljaanded siis.

Kuna printsess Madeleine`i on jätkuvalt kritiseeritud, tuli kuningal lõpuks sekkuda.

Alates 2010. aastast kui Madeleine oma kihlatust Jonas Bergströmist lahku läks, on ta püüdnud üsna varjatud elu elada.

Ta kolis USAsse New Yorki, kus ta väidetavalt elab Rootsi maksumaksjate kulul luksuselu.

Rootsi kuningakoja esindaja kinnitusel töötab Madeleine ta ema, kuninganna Silvia asutatud heategevusorganisatsioonis. Talle on ette nähtud ka elatisraha Rootsi kuningliku pere ühisest eelarvest.

Printsess Madeleine saabus kodumaale pärast õelapse sündi. Siis hakati kohe spekuleerima, et kui ta väikese printsess Estelle`i on ära näinud, lendab ta New Yorki tagasi.

Kuid kuningas ei lubanud seda teha. Carl XVI Gustav teatas printsess Madeleine`ile, et kuna õde on lapsega kodus, siis peab Madeleine õe esindusülesandeid täitma hakkama.

Nüüd ongi Madeleine`i kalender üritustest kirju.

Väidetavalt on Rootsi kuningal ta tütre kohta käivast kriitikast nördinud. Ta püüab nüüd näidata, et printsess ei ole laisk.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles