Isetehtud kaamerakraana tõi «Reporteri» festivalil võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Reporteri» veebifilmide konkursi võitjad Silver Siilak (vasakul) ja Heigo Lepla Zeppelini kaubanduskeskuse parklas.
«Reporteri» veebifilmide konkursi võitjad Silver Siilak (vasakul) ja Heigo Lepla Zeppelini kaubanduskeskuse parklas. Foto: Margus Ansu

Lühimängufilm «Profid», mis tänu sujuvale kaameratööle ja vaimukale sisule võitis «Reporteri» lühimängufilmide festivali, läks maksma vaid paarsada krooni ja filmiti telgitorude otsa kinnitatud kaameraga.


Vaata Reporter.ee videot!

Juba teist aastat järjest kuulutati «Reporteri» veebilehel välja lühifilmikonkurss, mille peapreemiaks on 15 000 krooni. Ligi kolm kuud kestnud võistlusele saabus tänavu üle 200 lühifilmi, mille seas oli nii komöödiaid, paroodiaid, draamasid kui ka õudusfilme.

Viieliikmeline žürii, mille esimees oli Kanal 2 peadirektor Urmas Oru, valis peapreemia vääriliseks põnevusfilmi «Profid», mille autorid on Tartu noormehed Heigo Lepla ja Silver Siilak.

Kolmeminutilises filmis istuvad kaks musta riietatud kahtlase olekuga meest autos ja varitsevad Tartu Zeppelini keskuse all asuvas parklas kõige magusamat parkimiskohta, ning kui see vabaneb, kihutavad kummide vilinal täpselt kaubanduskeskuse ukse ette.

Lepla sõnul oli eesmärk jätta kogu tegevusest võimalikult professionaalne ja kõrgetasemeline mulje. See, kuidas sujuv liikumine üles võeti, nõudis autori kinnitusel vaid leidlikkust.

«Võtsime vanad telgitorud ja ehitasime neist sellise kaamerakraana, millist teletööstuses väga palju kasutatakse – aeglane ja sujuv pilt oligi tänu sellele kraanale,» rääkis noormees. Ta lisas, et juurde tuli osta vaid mõned kruvid, miks maksid 150 krooni.

Zeppelini keskuse parklas filmiti autode kihutamist kokku kolm päeva.

«Pidin enne poe juhatajale helistama ja ära rääkima, mis me tegema hakkame,» meenutas Lepla. «Ta oli väga mures, et ega see nende kohta kuidagi halvas valguses ei näita, aga ma ütlesin, et me ei tee midagi kahtlast ega seadusevastast.»

Noormees naeris, et nüüd võiks Zeppelini juhatajale isegi video lingi saata ja ehk tunneks ta uhkustki.

Lepla, kes mullu võitis ka meelelahutusportaali elu24.ee reklaamikonkursi ning pääsu Cannes Lionsi rahvusvahelisele reklaamifestivalile, lubas, et endatehtud kaamerat ta nurka ei viska.

«Reporteri» filmifestivalil oli aga teisigi võitjaid. Näiteks publiku lemmikfilm «Mosseraider» kogus 6926 häält. Viieminutilise filmi autor on Veiko Piirsalu ning see jutustab loo mehest, kes oma vana Moskvitšiga ülbetele rullnokkadele koha kätte näitab.

Auhinnad

•    Peapreemia 15 000 krooni läks Heigo Lepla filmile «Profid»
•    Publikupreemia 5000 krooni Veiko Piirsalu filmile «Mosseraider»
•    Ergutusdiplom kõige veenvamate lahingustseenide eest Raigo Ruttu filmile «Ründejoonel»
•    Ergutusdiplom kõige tabavama paroodia eest Sten-Oliver Salumaa filmile «Mäkaiver»
•    Ergutusdiplom kõige originaalsema idee eest Lasse Uustalu filmile «Viimane supper»
•    Ergutusdiplom kõige lõbusamate filmivõtete eest Birgit Uibu filmile «Vaprus teeb kobedaks»
Allikas: www.reporter.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles