Moelooja Kristel Kuslapuu sai inspiratsiooni Aafrikast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõela "seitsmiku" värske loomingut Disaini- ja Arhitektuurigaleriis.
Kristel Kuslapuu, volüümikate kudumitega kollektsioon „Zebra on Acid” Tallinna moenädalal
Kuldnõela "seitsmiku" värske loomingut Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. Kristel Kuslapuu, volüümikate kudumitega kollektsioon „Zebra on Acid” Tallinna moenädalal Foto: Jelena Rudi

Tänavu ei astu Eesti parima moedisaineri auhinna Kuldnõela nominentide looming publiku ette moelava tuledevihus ega sihvakate modellide seljas, vaid hoopis näitusel disaini- ja arhitektuurigaleriis Tallinnas. Sealsamas kuulutatakse 16. märtsil välja ka moekunstnik, kes 14. Kuldnõela enda pihku saab.

Üles astuvad ka noorte moeloojate auhinna Väikese Nõela nominendid. Kristel Kuslapuu lopsakad kudumid on inspireeritud Aafrikast kogu selle pöörase looduse ja loomadega.
«Samas inspireeris mind ka skandinaavia minimalism ja rahvuskoed. Edasi tahaksin minna just pigem skandinaavia minimalismiga,» rääkis noor moelooja oma plaanidest.

Kuldnõela ankeedile vastas ta järgmiselt:


Stiletto või suss? Suss.
Siid või samet? Samet.
London või Pariis? London.
Päike või kuu? Kuu.
Kuld või hõbe? Kuld.

Tallinna Kaubamaja loovjuhi Kristina Herodese sõnul tõmbas Kristel Kuslapuu erk ja optimistlik looming tähelepanu esimesest etteastest peale. «Moenädalale loodud kollektsioonis oli omanäoline ulakus saanud moekunstis, mis võiks otseteed massidesse minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles