Aivar Antonio Lätt: olen teel 2013. aasta suvesse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõela "seitsmiku" värske looming Disaini- ja Arhitektuurigaleriis.
Aivar "Antonio" Lätt, värske joone ja terava stiilitajuga loodud meesterõivaste kollektsioon Baltmanile
Kuldnõela "seitsmiku" värske looming Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. Aivar "Antonio" Lätt, värske joone ja terava stiilitajuga loodud meesterõivaste kollektsioon Baltmanile Foto: Jelena Rudi

Tänavu ei astu Eesti parima moedisaineri auhinna Kuldnõela nominentide looming publiku ette moelava tuledevihus ega sihvakate modellide seljas, vaid hoopis näitusel disaini- ja arhitektuurigaleriis Tallinnas. Sealsamas kuulutatakse 16. märtsil välja ka moekunstnik, kes 14. Kuldnõela enda pihku saab.

Terava stiilitajuga Aivar Antonio Lätt, kes arvati moeauhinna nominentide hulka Baltmanile uue hingamise ja värske näo andmise eest, esitleb tumedates talvetoonides ülikondi, kus aktsendiks lasuursinist ja roosat.

Aivar Antonio Läti jaoks on praeguse hetke märksõnaks vintage. «Tagasipöördumine juurte juurde, kvaliteedi ja kreatiivsuse väärtustamine. Kollektsioon kõneles klassikalise meestemoe arengust, ent arengust läbi mõtestamise, et tulevikku ei ole ilma minevikuta, nii heas kui halvas. Hetkel olen teel 2013. aasta suvesse,» tutvustas Lätt.

Kuldnõela ankeedile vastas mees järgmiselt:

Stiletto või suss? King.
Siid või samet? Kašmiir.
London või Pariis? Milaano.
Päike või kuu? Tähed.
Kuld või hõbe? Titaanium.


Tallinna Kaubamaja loovjuhi Kristina Herodese sõnul on Antonio trumbiks väga selge visioon ja filigraanne stiilitaju. «Tal on ka piisavalt loomingulist jõudu, heas mõttes fanatismi, et jõuda välja ideede teostamiseni sada portsenti. Baltmani kollektsioon oma tänases stiilis, kaasaegses arrogantsis ja kuulikindlas kvaliteedis on minu arvates üks kohaliku moetööstuse eredamaid tähti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles