Metalmuusika uue generatsiooni tipptegija saabub Tallinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mastodon
Mastodon Foto: Promopilt

19. juunil astub Tallinnas, Rock Café laval üles uue generatsiooni üks hinnatumaid metalbände Mastodon.

Tosina tegevusaasta jooksul on Ameerika bänd pälvinud nii fännide kui kriitikute heakskiidu viljeledes ja segades raskemetali erinevaid žanreid, nende hulgas on sludge metal, progressive metal, stoner metal, alternative metal, groove metal ja post-metal. Tallinnasse saabub Mastodon «The Hunter Tour 2012» turnee raames.

Piletid Mastodoni Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki neljapäeval, 15. märtsi hommikul kell 10.00

«Mastodon on oma generatsiooni parim metalbänd – mitte keegi ei jõua neile isegi lähedale,» kirjeldas Ameerika ansamblit oma veergudel tuntud muusikaajakiri Rolling Stone. Alternative Press nimetas Mastodoni «üheks paremaks raskeroki bändiks läbi ajaloo», Classic Rock Magazine aga «maailma kõige huvitavamaks ansambliks». «Väga vähesed teevad SEDA niivõrd veenvalt, kui Mastodon», arvas ajakiri Spin, mainekas Kerrang! aga imetles «miks ei võiks kõik bändid nii head olla?».

Viimaste aastate jooksul on Mastodonist saanud üks populaarseimaid metalbände, esinedes kõigil suurimatel muusikafestivalidel üle maailma, nagu näiteks Download, Roskilde, Coachella, Bonnaroo, Big Day Out, Rock Werchter ning Sonisphere. Oma karjääri jooksul Mastodon on olnud kahel korral Grammy auhinna nominent. Bändi koosseisu kuuluvad Troy Sanders (basskitarr, vokaal), Brent Hinds (kitarr, vokaal) Bill Kelliher (kitarr) ja Brann Dailor (trummid, vokaal).

Mastodoni muusikastiil on arenenud aastatega, alates esimesest albumist «Remission» (2002) ja lõpetades uue, viienda stuudioalbumiga «The Hunter», mis nägi ilmavalgust eelmise aasta sügisel. Koheselt peale ilmumist tõusis «The Hunter» Billboardi Top 200 esikümnesse ning pälvis nii fännide, kui muusikakriitikute heakskiidu üle maailma. «Mastodoni uus plaat on järjekordne meistriteos bändilt, kes aitas kujundada 21. sajandi raskerokki. Järgides oma instinkte, on Mastodon tulnud välja oma karjääri parima albumiga. Aga kas me üldse peaksime olema üllatunud? Selle bändi kuulajaskond on huvitatud muusika kvaliteedist ning ei lase ennast olla kitsameelsete žanri austajate ohvriks. «The Hunter» on tulemuseks minnes mööda tundmatut teed, juhtideks vaid instinktid ning armastus heade kitarririffide vastu. On täiesti märkimisväärne, kuidas see bänd suudab taasleiutada iseennast iga uue stuudiomaterjaliga, ilma et kaotaks oma võimsusest või leidlikkusest», kirjutati plaadiarvustustes. Mastodoni uus plaat pälvis Aasta albumi tiitli ajakirjadelt Metal Hammer, Classic Rock ja Rock Sound.

Eestisse saabub Mastodon «The Hunter Tour 2012» turnee raames. Kuigi suvise tuuri käigus esinetakse peamiselt festivalidel, astub bänd Tallinnas Rock Café laval üles vaid 900 pealtvaataja ees.

Raadio 2 «Metallion» saate saatejuhi Risto «Madox» Mõtuse sõnul on esmakordselt Eestit külastav Mastodon kindlasti väga suureks rõõmusõnumiks kõikidele metalmuusika fännidele. «Minu tutvus bändiga algas juba 2001. aastal kui ilmus nende esimene EP. See oli midagi täiesti uut selle aja metalis. Praeguseks hetkeks on Mastodon jõudnud kindlalt raskemuusika eliiti ja suurtele staadionitele ning seda suurem rõõm on neid nautida Rock Cafes. Olen näinud bändi Slayerit soojendamas ning võin garanteerida, et Mastodoni jõulises lavashows ei tohiks ükski fänn pettuda,» lisas Madox.

Ameerika metalbänd Mastodon esineb Tallinnas, Rock Cafés, 19. juunil.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles