Rihanna ja Taylor Swift toetavad Kony 2012 kampaaniat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Kony 2006. aastal
Joseph Kony 2006. aastal Foto: SCANPIX

Poptähed Rihanna ja Taylor Swift avaldasid toetust internetis levivale kampaaniale, mis juhib tähelepanu Uganda geriljagrupi liidri kriminaalsele tegevusele.

Organisatsiooni Invisible Children tehtud dokumentaal «Kony 2012» räägib ugandalasest Joseph Konyst, kes röövib lapsi ja teeb neist oma sõdurid, vahendab Digitalspy. Filmi väitel õpetatakse lapsed tapjateks ja sageli kästakse neil oma vanemad mõrvata.

Rihanna ja Swift palusid Twitteris levitada teavet kampaania kohta.

Rihanna säutsus: «PALUN vaadake http://www.Invisiblechildren.com, kas või kümme minutit... Uskuge mind, te PEATE seda teadma. #1LOVE.»

Swift kirjutas: «Oma elu lõpus tahaksin öelda, et minust jäi maha maailm, kus lapsed, sõltumata nende elukohast, ei pea elama pidevas hirmus.»

Kony juhitud Lord's Resistance Army on kuritegusid toime pannud mitmes riigis, sealhulgas Ugandas, Kongos, Lõuna-Sudaanis ja Sudaanis. Nad on enda tarbeks röövinud hinnanguliselt 66 000 last.

Haagi rahvusvaheline kriminaalkohus kuulutas 2005. aastal Kony sõjakuritegude tõttu tagaotsitavaks, kuid mees on siiani tabamata.

Pooletunnist dokumentaalfilmi «Kony 2012» on Youtube'is nädalaga vaadatud üle 71 miljoni korra.

Vaata filmi allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles