Mustpeade majas kuuleb täiuslikku vaikust

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolf Lislevand seltsilistega esineb Mustpeade majas 13. veebruaril kell 20.
Rolf Lislevand seltsilistega esineb Mustpeade majas 13. veebruaril kell 20. Foto: Internet

Moodsa helikeele kummardajate meeleheaks toimub 12.-15. veebruarini Tallinnas Mustpeade majas nüüdismuusika festival „Täiuslik vaikus", Tallinna filharmoonia ja plaadifirma ECM ühisettevõtmine. Teist aastat korraldatava nelja kontserdiga muusikapeo kunstiline juht on Erkki-Sven Tüür.

Nagu on kirjutanud Igor Garšnek, muusik ja ajalehe Sirp muusikatoimetaja, on oluline, et tänu nimetet festivalile kuuleb Tallinnas seni seal kõlamata heliteoseid, ent ka põnevat muusikat helikunsti žanrilistelt piirialadelt.

Festivali avakontserdil 12. veebruaril kell 20 esitab Tallinna kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel kava „Uks maailma, aken avarustesse".

Sellel tulevad ettekandmisele Valentin Silvestrovi, Arvo Pärdi, Heino Elleri ja James MacMillani helindid ning Tõnu Kõrvitsa lühiooper Maarja Kangro libretole „Tuleaed" (solistid Kädi Plaas ja Helena Lokuta).

13. veebruaril kell 20 esineb Mustpeade majas Rolf Lislevand Ensemble, 14. veebruari õhtul Trygve Seim Ensemble, mille mootor on Norra tenor- ja sopransaksofonist Trygve Seim.

Punkti paneb tänavusele „Täiuslikule vaikusele" 15. veebruaril kell 20 ikka Mustpeade majas hakkav kontsert „Kauniselu kumeda kontrabassi valgel", kus musitseerivad kontrabassist Arild Andersen, trummar Paolo Vinaccia ja saksofonist Tommy Smith.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles