Räppar Genka lapse nimi on Tuule Teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kõrvits koos tütre Tuule Teelega
Henry Kõrvits koos tütre Tuule Teelega Foto: Katrin Nõmküla/Õhtuleht

Kas Mehis on lapse jaoks nõme nimi? Aga Lachyria-Megan-Phoenix või Ahas, Tamp või hoopis Uure? Või kui hüüda kooliväravas näiteks Kevin ja sinu juurde jookseb pool algklassipoistest...

Lapsele nime panemise teemadel arutleb ajakirjas Pere ja Kodu räppar Genka, kelle enda maimukese nimeks on muuseas Teele Tuule. 

«Kui nimepanemise mõttetalgute keskel tuli mu naisel järsku nagu muuseas tütre praeguse nime variant, Teele Tuule üle huulte, käis minus klõks ja nimeruubiku kuubik oligi kenasti koos: see ongi tema nimi. Mulle meeldis selle kõla ja lihtsus,» pajatab Genka kuidas nad elukaaslase Maris Uusnaga pisitütrele nime leidsid.

Genka arvates peab laps oskama oma nime kõla järgi õigesti kirjutada. Samuti ei tahtnud mees oma last tema pärisnime asemel nunnufitseeritud derivaadiga kutsuma hakata. Kui lapse nimi on näiteks Richard, ei pea teda viis esimest aastat Richuks kutsuma.

Genka soovitab siiski jätta mõttetud (nime) sõjad Gaza sektorisse ning mitte raisata neile aega, sest igal ühel on endal oma lapsele just see õige nimi meelel või keelel. Olgu selleks siis kas või Ichtyander-Insanity või Krõõt.

Mida sina sellest igavikulisest nimeteemast arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles