Põltsamaa- Jõgeva maakondliku tantsupäeva kokkuvõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adavere Põhikool- PuVa Tegelased
Adavere Põhikool- PuVa Tegelased Foto: Koolitants
Põltsamaale oli hea minna, kuna see on tore ja tuttav koht. Kuid siiski suudab see väikelinn iga aasta üllatada. Suurimaks üllatuseks oli eelnevatest aastatest suurem publik, kes mahtus napilt-napilt saali ära.

Lavatagune aga tundub jäävat iga aastaga aina väiksemaks. Nimelt oli sinna tekkinud klaver ja laste teiselepoole lava pääsemine oli üsnagi raskendatud ent siiski kentsakas. Nalja pakkus veel see, et lapsed kippusid kaduma. Paar minutit enne oma etteastet olid nad justkui lavataga valmis, kuid siis kui oli tarvis lavale minna, olid nad imeväel kadunud. Algul tekitas see mingil määral ahastust kuid lõpuks pakkus see veider kadumisoskus nalja.

Tantsudes oli kõike - nalja, draamat, energilist hüplemist ja ka efektseid breigi poose. Aga mis kõige tähtsam, Jõgevamaa tantsijate silmis oli näha tantsurõõmu

Hea meel oli ka rohkete voltijate üle, kes nägid vaeva, et oma konna valmis saada. Ka kirbuturu äri läks paremini käima. Kuid nüüd ootaks ka osalejaid enda seismajäänud kostüümidega ärima.

Suur rõõm oli ka appitulnud, asendamatute Koolitantsu noorteühenduse liikmete üle, kes entusiastlikult aitasid kõikjal, kus vaja, et asjad paremini sujuksid.

Veel tasuks mainida, et Lauri on oma seljaga ikka hädas. Esimesel päeval raskeid tantsupõrandarulle tõstes, sai ta selg natuke kannatada. Loodame, et rohud aitavad ja ta on tippvormis juba mõne päeva pärast

Jõgeva maakonna tantsupäeva žürii kokkuvõte :

Jõgeva maakondlikul tantsupäeval Põltsamaa Kultuurikeskuses osales 10 truppi 29 tantsuga. Esindatud olid kõik vanuseastmed. Seitsmest tantsukategooriast puudusid eesti teemalised tantsud.

Jõgeva maakond võib end õnnitleda esimese tänavatantsuga. Ivo Targama juhendatud poiste trupp MUFF sai positiivset tagasisidet tantsuga "Karistav jõud". Trupi liikmeid auhinnati parimate meestantsijate tiitliga. Zhürii soovib neile jõudu ja jaksu edaspidiseks.

Silma hakkasid juba vanad tuntud tegijad - Idaküngas omale isikupärase iroonilise tantsuzhanriga ja Advere Põhikool huvitvate tantsuideede ja näitlejameisterlikke tantsijatega.

Positiivset äramärkimist pälvis tantsutrio Fööniks Jõgeva Muusikakoolist tantsuga «Ainult korraks» jazzi elementide oskusliku kasutamise eest.

Nii nagu päev varem Viljandis sisaldas zhürii üldine tagasiside soovitusi ja nõuandeid tantsijate lavalise energia ja ruumi kasutamise kohta.
Üldisteks märksõnadeks koreograafias tõusid esile pantomiim ja imiteerivad liigutused. Sageli jäi leitud motiivide kasutamine lõpetamata ja poole jõuga sooritatuks.

Zhürii jääb põnevusega ootama piirkondlikule tantsupäevale edasi pääsenuid tantse ja seda kuidas autoritele antud tagasiside nende tantse mõjutanud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles