Saksa linn otsib müstilist filantroopi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa linn otsib müstilist filantroopi
Saksa linn otsib müstilist filantroopi Foto: SCANPIX

Saksamaal Alam-Saksimaal Braunschweigis tekitas üllatuse üks müstiline filantroop, kes jätab endast maha ümbrikke tuhandete eurodega.

Siiani ei ole suudetud kindlaks teha, kes see isik on, edastab The Local.

Möödunud aasta novembrist alates on anonüümne annetaja andnud ära 189 000 eurot.

Rahaga ümbrikke leiti nii postkastidest, uksemattide alt. Üks kirikuõpetaja leidis rahaga ümbriku isegi kirikupingi vahele torgatuna. Rahasaadetised on ilma margi ja adressaadita ümbrikes. Mõnikord on kaasas ka soovitus, kuhu seda raha võiks kulutada.

Annetaja tunneb ka Saksamaa maksuseadust, mille kohaselt on maksuvaba summa 10 000 eurot. Üle selle summa ei ole ümbrikes kunagi olnud.

Heategija raha esimene saaja oli üks kohalik elanik, kellelt varem olid ta koju sisse murdnud röövlid viinud tuhandeid eurosid. Raha said näiteks kas supiköök, liikumispuudega laps ja muuseum.

Möödunud nädalal leidis rahaga ümbriku üks kohaliku vanadekodu töötaja. Seal oli 500-euroseid sedeleid 20.

«Me ei suutnud seda alguses uskuda. Olime just arutanud, kes neid annetusi teha võib ja siis saime ka ise,» lausus vanadekodu direktriss Eva Reuleke.

Isegi kohalik ajakirjandus ei ole annetaja jälile jõudnud. Spekuleeritakse, et keegi püüab oma varem tehtud kuritegu heastada või siis on tegemist väga jõuka isikuga, kellel on väga vähe aega elada jäänud.

Ainus juhtlõng selle isiku kohta on see, et annetusi on saanud need, kellest on kohalik Braunschweiger Zeitung midagi kirjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles