Namiibias nähti koersiga meenutavat koletist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Namiibias nähti koersiga meenutavat koletist
Namiibias nähti koersiga meenutavat koletist Foto: SCANPIX

Aafrikas Namiibias Kalahari kõrbe lähedal elavate inimeste sõnul liigub seal ringi koletislik elukas, kes meenutab nii koera kui siga.

Kohalike kinnitusel oli sel loomal koera pea, sea keha, hele karvkate ning keha tagapoolel puudusid laiguti karvad, kirjutab Huffington Post.

See mutantolend ründas koeri, kitsi ja teisi koduloomi. Pole teada, kust ta ilmus. Kalahari kõrbe lähedasel maastikul on väga vähe taimkatet, kus see loom oleks saanud end peita.

«Tegemist on olendiga, keda varem ei ole seal nähtud. Siin ei ole metsa, vaid mõned põõsad. Täiesti mõistatus, kust ta siia sai,» lausus Namiibia võimuesindaja Andreas Mundjindi.

Kohalikud elanikud on hakanud end müstilise ründaja vastu kaitsma sellega, et ei liigu üksinda, vaid ainult gruppides.

Arvatakse, et tegemist on intelligentse olendiga, kes on suudab kuju muuta.

«Kui ta meie lähedale tuleb, hakkavad kõik koerad haukuma. Kui ta aga kaugemale liigub, jäävad koerad vait. Me ei taha ta rünnaku alla sattuda. Me ei tea, mis elukaga tegemist on,» lausus üks külaelanikest.

Aafrikas on viimastel aastatel üsna palju juhtumeid, milles on nähtud kummalisi loomi.

2009. aastal teatas Namiibia väljaanne New Era, et politseile on hakanud massiliselt laekuma teateid tiigrisarnase koletise kohta, kes imeb kitsedelt verd.

Politsei pressiesindaja Christina Fonsechi sõnul uurisid politseinikud juhtumit ja leidsid eest koerajälgi meenutavad jäljed, mis olid aga suuremad.

«Uurijad läksid mööda jälgi, kuid järsku lõppesid need otsa. See olend oleks nagu kuhugi roninud. Piirkonnas aga ei ole puid, kuhu ronida. Seega me ei tea, kuhu elukas kadus,» tõdes Fonsech.

Aafrikas on legendid sellisest koletisest, keda kutsutakse Mokele-mbembe. Selle nägemise kohta on ülestähendusi alates 1776. aastast. Arvatakse, et ta on kas hiidsisalike järeltulija või siis Šotimaa Loch Nessi koletise sarnane olend.

Briti krüptozooloog William Gibbons avaldas kirjelduse, mille pani kirja 1913. aastal üks Aafrika uurimisekspeditsioonil osalenud sõjaväelane.

«Loom oli pruunikashall ning suuruselt nagu elevant. Tal oli väga painduv pikk kael ning saba nagu alligaatoril. Selle looma teele jäänud kanuud läksid ümber ning neis olnud hukkusid. See olend surnuid ei söönud. Ta elavat veekogude äärsetes koobastes. Päevasel ajal aga liigub ta toitu otsides, süües vaid taimset toitu,» seisis kirjutises.

Ka maailma teistest paikadest, eriti aga USAst on tulnud teateid ebatavaliste, hübriidloomade nägemise kohta. Üks neist on olend, keda Põhja-ja Kesk-Ameerikas nimetatakse chupacabra'ks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles